Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Monday, February 28, 2011

Asumispäivitys

Täytyy nyt päivittää tätä asumistilannetta, tai mikä tilanne täällä nyt on ollut päällä viimeisen viikonlopun aikana.

Tulin perjantaina kotiin, hullu sotku täällä päällä.. (Kämppikseni joka oli viikonlopun poissa oli sanonut sottapytylle että sinun on paras siivota ennen kuin minä palaan reissusta, ja oli kuulemma luvannut tehdä näin.) No, siivoushan tapahtui ehkä siinä lauantai - sunnuntain aikana, hyvinkin silloin kun olin jo täällä.

Lauantaina sitten menin vuokranantajan luokse maksamaan tämän viikon vuokran ja tuli puheeksi nämä pienet ongelmat, sotkut ja metelöinnit ja kavereiden yölliset oveen hakkaamiset yms..  Sanoi minulle että olisi pitänyt tulla jo siitä ekasta kerrasta sanoa, klo 3.30 aamulla.. Kun tämä on hänen talonsa ja sitä ne kaveritkin häiritsevät..  Vuokranantaja lupasi ottaa asian puheeksi kämppikseni kanssa ja myös että minä pidän hänet kurissa ja ilmoitan aina jos tulee jotain..

No, eipä aikaakaan.. Samana päivänä huomaan että kämppikseni on kommentoinut naamakirjassa sitä että kuinka hän on saanut valituksen isännöitsijältä ja kuinka kämppikset menevät kertomaan hänestä juttuja.. Itse lähinnä ajattelin että on se kumma jos pitää mennä tähän asti ennen kuin sana menee perille.
Lauantai iltana kun minä olen jo nukkumassa herään siihen että kämppis tulee kotiin, kymmenhenkisen lauman kanssa. Menen sanomaan heille että okei, olette täällä mutta pitäkää metelöinti minimissä koska olen erittäin sairas ja koitan levätä. Sanovat että juujuu..  Ei mene kuin ehkä kymmenen minuuttia kun melutaso taas kasvaa kummasti.. No, yö menee siinä unen ja valveen rajamailla ja mietin että kohta menen taas sanomaan.. Sairaana kun tuo sängystä nouseminen on kuitenkin vaikeaa.. No, päädyn menemään sanomaan asiasta noin kello viiden jälkeen aamulla kun bileet vielä jatkuvat. Siinä vaiheessa kämppis ja pari hänen kaveriaan ovat jo sammuneet sohville, muut jatkavat..

Huvittavinta tilanteessa oli se että kun menin sinne ja sanoin että en kai häiritse, vastaus että ei et häiritse.. Jatkan sitten että no te kyllä vielä häiritsette.. Ja pidin pienen puhuttelun ihmisten kunnioituksesta ja siitä kuinka asioista ei tarvitse sanoa montaa kertaa.. Sanoin myös että jos ette osaa pitää suutanne kiinni, ovi on siinä vieressä jota saa käyttää.. No, ehkä tunnin päästä tuosta koti hiljeni ja sain jopa pari tuntia unta siinä sunnuntai aamulla. Tokihan laitoin viestin isännöitsijälleni tästä mitä tein ja mikä ei juurikaan tuottanut tulosta.
Ajattelin että mitäköhän tästä tulee..

Eilen illalla sitten kämppis ilmestyy taas kaverilauman kanssa. Ihmettelen että kovin hiljaa saapastelevat yläkertaan. Ja sain yöni nukuttua myös ekaa kertaan tosi hyvin, vaikkakin suun kautta hengitin.
Aamulla sain tekstarin vuokranantajalta että jutteli pitkään kämppikseni kanssa ja antoi hänelle viimeisen varoituksensa.. Ja sanoi minulle että jos hän jotenkin häiriköi yms. niin ilmoitan heti..

Onnellinen käänne siis tässä tarinassa. Joskus näköjään täytyy olla kova eikä liikaa sallia kaikkea sekoilua. Nyt ehkä minäkin nautin tästä loppuajasta toukokuuhun asti.. ja paranen nopeammin.

tsau!

Saturday, February 26, 2011

Waterford

Corkista perjantai aamuna 9.40 bussilla lährettiin kohti Waterfordia. Matkaa se reilut pari tuntia, hintaa se 15e. Matka sinänsä oli ihan viihdyttävä, meni rannikkoa pitkin joten näki siinä niitä rannikkokyliä yms..

Koska itse olin kipeä joten ei oikein ole paljon tästä paikasta kerrottavaa, bussiasema melko pieni ja kortilla ei juuri voi mitään maksaa..
Waterfordin kristalli taitanee olla iso sana..

Pisin aika bussissa meni perjantaina välillä Waterford - Athlone. Päivässä menee siis kaksi suoraa bussia Waterfordista. Yksi aamulla klo 9 ja toinen klo 15. Meillä oli siis 3 tuntia Waterfordissa ja sitten matka jatkui kohti kotia.. Bussimatkan aikana tulikin nähtyä aika monen monta pientä kylää, tuli ohitettua myös Kilkenny, kaupunki jossa käytiin silloin kurssiryhmän kanssa.

Bussimatkan kesto piti olla noin 4 tuntia mutta se olikin 5 tuntia, koska kun pysähdyimme Carlow:ssa (kaupunki, jossa veljeni Tuomas aikoinaan teki vaihtoaikansa), siellä bussi tuli niin täyteen että jouduimme odottamaan melkein tunnin toista bussia heille jotka jäivät ulkopuolelle bussistamme.
No, olin vähä ennen kahdeksaa kotona. Kämppä sotkussa yms. mutta oli suht hiljaista ja saattoi levätä.

Rannan tuntumassa Waterfordissa ajan näyttäjä



Cork

Bussi Limerickistä Corkiin kesti reilut kaksi tuntia ja hinta taisi olla sen 12e. Bussi oli hieman myöhässä mutta eipä tuo menoa haitannut.

Oli yllättävää saapua Corkiin koska epäilimme että millainenkohan kaupunki meitä siellä odottaa, pienempi vai suurempi kuin nämä aiemmat nähdyt kaupungit..
Cork on kuitenkin laaksossa oleva kaupunki ja luo sen efektin että todella suuri kaupunki kyseessä kun näkee vain ympärillä korkealla taloja joka puolella.. En siis tiedä paljonko ihmisiä siellä on mutta veikkaan että kuitenkin suurin näistä kolmesta nähdystä.

Meillä oli paikka valmiiksi katsottuna, hostelli siis, jonka etsimme. Aarans Tourist Hostel Accommodation. Tässä paikassa yövyimme siis 2 yötä. Oli erittäin siisti, maksoimme 14e yöstä mutta sänky oli erittäin mukava ja muutenkin saimme hostellin omistajalta opastusta kaikkeen syömäpaikkoihin ja tekemiseenkin osittain. Siksi kävimmekin syömässä keskiviikon illallisen Newport - nimisessä ravintolassa. Kaupungin paras fish and chips - paikka. Keskiviikko ilta oikeastaan menikin vain siinä että kuljimme kaupungilla ja vähän katsoimme että miltä oikein näyttää. Pääkatukin kaksi kertaa isompi kuin missään muualla. Kuitenkaan ei ollut ahdasta laisinkaan.
Hostellin omistaja kehui LV - nimistä pubia, joka löytyykin monesta Cork oppaasta. Siellä joka ilta jotain musiikkia. Keskiviikkona olisi ollut avoin mikki - ilta.. Kävimme siellä istumassa mutta elo oli hiljaista ja päädyimme hostellille nukkumaan. Torstaina oli perinteisen musiikin ilta ja päätimme että sinne menemme.. (Tosin näin ei käynyt, mutta se oli suunnitelmissa.)

Torstaina suuntasimme kohti turisti-infoa, ovat kyllä todella hyödyllisiä paikkoja varsinkin jos ei tunne kaupunkia ennestään.. Nyt on siis hieman ei niin turistiaika, joten monetkaan retket tai kiertoajelut eivät ole toiminnassa. Päädyimme kuitenkin infon innoittamana lähteä Blarney linnaan, joka on yksi Irlannin tunnettuimmista nähtävyyksistä.. Tai oikeastaan linnassa oleva Blarney kivi on se juttu.
Bussilla meni n. 30 min läheiseen kylään, jossa tämä linna oli. Sisäänpääsy oli 8e opiskelijalta. Olimme onnekkaita että ilma oli sateeton ja suht lämmin. Paljon luontoa ja siten kävelymahdollisuuksia siinä alueella. Kapusimme linnan huipulle, kapeita käytäviä pitkin ja siellä se oli. Kivi jota piti suudella. Niin, minäkin päädyin suukottamaan tätä kiveä ja oli ihana hetki ajatella että tässä samalla ikäänkuin suukotan miljoonia muitakin ihmisiä.. (Onneksi sitä ennen olin jo tullut kipeäksi, että tästä se ei johtunut..)  Tokihan tällä kivellä on tarinansa, jota nyt en ulkoa muista enkä sairaudeltani jaksa tutkia asiaa tai kääntää suomeksi englannista.. Voitte siis itse vaikka googlettaa, jos mieltä kiinnostaa.
Päivä oli siellä siis mukava ja tuli muutamia tuliaisiakin ostettua, se on eri asia kenelle ne menevät.. No, itselle ostin paidan :D
Sitten takaisin bussilla Corkiin, kävimme Englantilaisessa Marketissa, joka myöskin nähtävyys. Siis vähän kuin Hakaniemen Tori Helsingissä.. Tuoretta lihaa, vihannesta, suklaata yms..
Sitten menimme nauttimaan suklaisen lounaan.. Ja jäimme myös ihmettelemään sitä että Irlannista löytyy yllättävän paljon erilaisia suklaaliikkeitä, vaikka maa ei ole kovin suklaasta tunnettu.. Paljon belgialaista suklaata myyvät.

Blarneyn kiven suudelma - pää alaspäin on varsinkin sairaana mukava kokemus


Kiertelimme paljon kaikkialla, itsellä jalat olivat niin kipeät että päätin hankkia illallisen paikallisesta ruokakaupasta ja mennä hostellille ja siis skipata musiikkihetken. Matkatoverini taisivat nuupahtaa hekin kaikesta kävelystä ja ulkoilusta koska eivät sitten lähteneet hekään enää illemmalla musisointia kuulemaan, vaikka sanoinkin että olkaa vapaat tekemään mitä haluatte.. Onneksi tämä itelle ei nyt ollut eka kerta perinteistä irkkumusaa kuulla, eli ei jäänyt paitsi niin historiallisesta jutusta..

Päivä oli kuitenkin mukava ja kaikki olimme todella tyytyväisiä että kävimme tuolla Blarneyn Linnassa.

Cork illalla - paljon kauniimpi kuin päivällä :D 

Limerick

Mä ja Treaty Stone



Keskiviikko aamuna  klo 9 suuntasimme kohti Limerickiä. Matka Galwaysta sinne bussilla kesti noin 2 tuntia. Melko nopeasti itseasiassa meni matka. Bussit täällä ovat siistejä ja mukavia istua. Samaan aikaan lähti kaksi bussia Limerickiin, ns. pikavuoro ja toinen jossa paljon pysähdyksiä. Tokihan me pikavuoroon menimme, ei juuri laisinkaan pysähdyksiä.

Emme oikein tienneet kauan siellä olla, ajattelimme että jos pari tuntia. Bussiasemalta saimme kartan ja nyt paremmin päätin suunnistaa tässä kaupungissa.. Tosin karttakin oli todella paljon selkeämpi. Limerick on historiallinen kaupunki, paljon historiaa ja nähtävyyksiä. Karttaa suunnistaen kuljimme kaupungin pääkadun läpi, näimme millaisia liikkeitä oli siellä ( nytkin pieni kaunis vesisade tiputteli kasvoillemme)..
Näimme Pyhän Marian Katedraalin ulkoapäin, koska ei haluttu maksaa sisälle pääsystä. Limerickin museoon pääsi ilmaiseksi joten menimme sinne sisään. Käynti oli itseasiassa hyödyllinen koska sieltä löytyi erilaisia tavaroita yms.. jotka kuuluivat Eamonn DeValeralle, keskeiselle hahmolle Irlannin historiassa ja hän on siis yksi näistä henkilöistä joista olemme kuulleet niiiiin  paljon Irlanti opinnoissamme.. Eli varmasti käytän näitä tietoja kokeessani hyödyksi.. :)  Museon Vieressä oli linna, joka oli myös listassamme.. Sisäänpääsy olisi ollut jotain 9e luokkaan ja päätimme nauttia linnan ulkopuolisesta annista. Kuten ehkä olemme jo oppineet tässä vaiheessa, Irlannista löytyy niin linnoja kuin kirkkoja yllinkyllin.

Lähimaastossa oli myös muita kohteita jotka näimme, enemmän sellaisia kadun varrella olevia joista kuvat napsaisimme. Ilma oli jopa ihan siedettävä iltapäivällä ja oli kiva kävellä joen varrella. Tämä joki oli sama Shannon-joki, joka myös täällä Athlonessa virtaapi. Voisi sanoa että kahdessa tunnissa olet Limerickin nähnyt. Kävimme syömässä ja muutamat liikkeet tsekkaamassa. Sitten jo bussia kohti Corkia odottamaan.

Yksi asemista jotka opittiin tuntemaan. 

Galway

Laitan nämä päivät ns. omiin teksteihinsä koska tiedän että tulee paljon tekstiä.. Selkeämpi lukea.

Tiistaina siis lähdimme 9.40 Athlonen bussiasemalta (tai ehkä kymmenen minuuttia myöhemmin kuin tarkoitus) kohti Galwayta eli läntistä isoa kaupunkia.. Bussin hinta oli reilu 10e opiskelijalta. Pari euroa lisää aikuiselle.

Noin kaksi tuntia myöhemmin selvisimme Galwayn bussiasemalle ja tsekkasimme seuraavan aamun aikataulut että miten bussit lähtöö kohti Limerickiä. Asemalta suuntasimme sitten kohti meidän ensimmäistä hostelliamme. Kävelyä kannusti ihana pieni sade, mutta eihän tuo menoa haittaa.. :)

Hostellimme jonka nimeä en juuri nyt muista, oli 10e yö ja saimme majoittua 4 hengen huoneessa kolmestaan.. Tosiaan, meitä piti sitten lähteä 4 tyttöä, minä, belgialainen, tsekkiläinen ja jenkki (jenkki tuli mukaan kuvioihin edellisenä päivänä), mutta tsekki oli niin kipeä että ei sitten pystynytkään lähtemään tai tulemaan ollenkaan matkan varrelle messin mukaan. Huone oli ihan okei, ahdas mutta lakanat näytti olevan suht siistit ja no, vessa oli ahdas kun mikä mutta melko siisti.

Vaikka päivän keli oli melkoisen surkea, lähdimme toki reippailemaan nähtävyyksien äärelle. Tosin eka nähtävyys oli paikallinen apteekki ja sieltä rohtojen osto muille matkalaisillemme.

Minä ja Baileysin kahvi 


Lähellä majapaikkaamme oli Galwayn Katedraali ja se oli kyllä sisältä oikein hienon näköinen mahtavine lasikuvioineen yms. Saimme jotkin rukouskortit ja jutut sisään mennessämme, en oikein tiedä mitä ne on koska ei ole tietoa näistä katolisista sydeemeistä.  Kun lähdimme pois katedraalista tulimme ulos toisesta ovesta ja siten myös eri suuntaan menimme kuin aiemmin.. Tästä syystä vähän johdin meitä harhaan pidemmänkin aikaa.. Pääsimme kuitenkin näkemään Galwayn Yliopiston joka oli oikein mahtavan näköinen paikka, kävimme sisällä katsastamassa jonkun näyttelyn koskien meren eläviä, heidän luunsa yms.. oli siis säilötty tai laitettu esille.

Sanoisin että Galwayn kadut tulivat erittäin tutuiksi ja suunnistaminen kävi helpommaksi seuraavina päivinä.. Nythän olemme jo ammattilaisia.. Galway oli ikäänkuin harjoitus työ. Löysimme myös Espanjalaisen Kaaren, joka on laitettu nähtävyydeksi. Tosin meille ei ihan valjennut että miksi tämä on nähtävyys, mutta liittyy siihen että on erittäin vanha ja no, se kai on suurin syy monellekin asialle.
Löysimme erään T. Dillonin kultasepänliikkeen, jotka valmistavat aitoja alkuperäisiä Claddagh koruja - sormuksia. En kyllä ole tainnut juuri aiemmin tästä kuulla, matkaseurani kylläkin koska halusi ostaa sormuksen. Hienoja olivat ja itsekin päädyin ostamaan kaulakoruversion.

Oli meillä listalla yksi toinenkin kirkko, en oikein tiedä miksi näitä kirkkoja meillä oli, ehkä sen takia että turistioppaissa ne on laitettu nähtävyyksiksi.. Ei kuitenkaan löydetty sitä yhtä ja kun satoi vettä ja muutenkin kurja keli niin koitettiin pysytellä myös sisätiloissa.. Tokihan kaupunkien ostoskeskukset jos jonkinmoiset tulivat tutuiksi.. Suuremmin näistä ei ole kyllä kehumista koska melkein jokaisessa kaikki samat liikkeet.. Ihan turhaa siis.. haha..

Harmillisinta oli huomata se että kaikki ruokapaikat menivät todella aikaisin kiinni illalla ja myös hintataso oli suht kallis meidän budjettiin. No siis tarkoitan että noin klo 21 ravintolan keittiö on jo suljettu. Ravintoloita yms. kyllä löytyy, siitä ei ollut kyse.

Kävimme myös tsekkaamassa paikallisen elokuvateatterin ja itse ainakin sain makeat naurut.. Voi myös johtua väsymystilastani joka oli kova kiitos edellisen yön vähien unien kiitos kämppiksen ja aikaisen herätyksen.  Itse ainakin huomasin jo ekan päivän aikana että jalat pääsee kovalle rasitukselle kun niin paljon kävelyä, aika ajoin istuminen teki kyllä erittäin hyvää.

Tarkoituksemme on tulla Galwayhin uudestaan käymään, sitä kautta pääsee tekemään erilaisia päiväretkiä lähiympäristöön - Cliffs of Mohair yms..
Koska satoi vettä ja oli niin märkää ja kurja ilma, ei käsityksemme kaupungista ollut niin kummoinen kuin olisi voinut olla jos olisi ollut lämmin aurinkoinen keli.


matkasta selvitty

On palannut takaisin Athloneen.. Jospa huomenna löytyisi energiaa raapustella matkakertomusta ja muutama valokuva lisäillä.. Suurin osa onkin naamakirjassa..  Reissu meni hyvin, nyt olen flunssassa ja lämpöäkin tuntuu olevan, vaikka mittaria en omista. 

Monday, February 21, 2011

matkaan jo käy

Huomisesta alkaen olen tien päällä seuraavat neljä päivää ja tarkoitukseni on myös olla tietokoneen tavoittamattomissa - tarkoittaa myös vapaaehtoista facebook vieroitushoitoa ja pidättäytymistä yhteydenpidosta.. No, ei sitä nyt ole tullut tehtyä muutenkaan kamalasti mutta tämä tulee ihan hyväksi.. Onneksi ei ole maatiloja hoidettavana ;D hahahah.

RAG-viikko on nyt alkanut ja no, itselle se tarkoittaa sitä että loma on alkanut. Kämppikselleni jotka kavereidensa kanssa päättivät viettää seurassani tässä olkkarissa tarkoittaa sitä että juomaan voi aloittaa jo kello yksi  päivällä ja eikös sitä viinaa tule juuri samalla hetkellä lisää tuohon olkkarin pöydälle.. Ja minä kun odotin että tyypit lähtee menemään jonnekin muualle viettämään iltaa.. menkääpäs pojat jo siitä.. no, eivätpä kundit ymmärrä Suomen kieltä..

Huomenna klo 9.40 on tarkoitus lähteä paikalliselta bussiasemalta kohti Galwayta jossa vietämme tiistai päivän ja illan ja yön jossain paikallisessa hostellissa. Keskiviikko aamuna matkaamme Limerickiin jossa vietämme päivän ja samana iltana olisi tarkoitus matkata Corkiin kohti yöpaikkaa. Torstai päivä on tarkoitus viettää siis Corkissa tutustuen johonkin paikallisiin nähtävyyksiin yms.. Toinenkin yö on tarkoitus viettää Corkissa koska Waterfordissa hostellit ovat suht kalliita joten halvempaa on jäädä Corkin. Perjantai aamuna siis Waterfordiin josta matka jatkunee mitä luultavimmin Dublinin kautta Athloneen. Tarkoitus siis on palata perjantaina takaisin tänne mutta mikään tietysti ei ole täysin varmaa, koska itsellä ei ainakaan ole viikonlopulle tarkkoja suunnitelmia.  Matka tulee siis kattamaan ns. isot kaupungit etelä-Irlannista.. Varmaankin bussin ikkunasta tulee nähtyä pienet näkymät myös muihin pikku kyliin.

Täällä on tulossa vaalit kohta ja yhden puoleen edustajat tulivat ovelle.. Mikäs on sen parempaa kuin känniset nuoret miehet väittelevät näiden ehdokkaiden/tiimien kanssa.. hahah..
Hitsit, netti taas katkesi tässä välissä.. (Olen tänään jo pari kertaa kavunnut yläkertaan laittamaan netin päälle - painamaan nappia pois päältä ja päälle. ) Tässä ekana lomapäivänä on tullut ahkeroitua, käväisin koululla palauttamassa yhden kirjan. Sitten kotio laittamaan pullataikinat tulemaan.. Halusin leipoa korvapuusteja, sen teinkin mutta ei ihan semmoisia kun ajattelin.. Kun ottaa huomioon että ei ole kardemummaa tai kun ei ollut kaulinta niin piti keksiä sijaislaite tai raesokeria.. Mutta kaverit jotka tulivat  tänne tekemään meidän reissusuunnitelmia, maistoivat pullia ja ainakin ääneen kehuivat niitä.. joten uskonen niiden onnistuneen. Pitänee maistaa itsekin kun tässä sopii ja sillai. Jos ja kun nämä kuusi remuavaa kundia häippäisivät tästä..  Ja ei muuta kuin miesten määrä kasvaa talossa..

Koittakaa kuvitella tämä tilanne.. Istun sohvalla, netti ei toimi mutta silti kirjoitan. Naputtelen siis tietokoneellani tässä ja ympärilläni sekä keittiössä (eli tässä olohuone - keittiö väliä) kulkee kundeja viinalaatikot käsissään sekä muovipakkaukset olutta mukanansa. Ja no, onneksi en ymmärrä puoliakaan mitä he sanovat kiitos aksenttiensa.  Todellakin toivon että he siivoavat jälkensä täällä, tai tänne ei ole tulemista.. Ehkä todellakin siis todella hyvä että olen lähdössä pois täältä pariksi päiväksi..

Että tämmöistä vain..

-- lisäys päivitykseen pari tuntia myöhemmin.. Niin, lähdinpä kaverille viettämään iltaa kun siellä ei kuulemma jostain syystä ollut kemuja.. Ja kaksi tuntia myöhemmin kun palasin kotiin, löysin hiljaisen mutta sotkuisen kämpän.. Joku oli kehdannut muserrella meikäläisen korvapuusteja.. No, saapahan joku ihanan pikkuviestin aamulla kun lähden matkaan :D Kadun varrella hoipertelevat nuoret kohti bileitä, ne joilla jalat vielä kantavat.. toiset koittavat löytää takseja.. Kaverin kanssa puhuttiin että taitaa varsinkin ekan vuoden opiskelijoille olla isoin juttu, mahtava homma.. Itselle kun tuo juominen ei ole niin kovin tärkeä asia, tai bilettäminen ja rellestäminen yleensäkkään niin oikeastaan vain odotan että tämä viikko olisi ohi siinä suhteessa. Varmasti joku muu luokkalaiseni tai koulutoverini nauttisi tästä viikosta suunnattomasti, itselle enemmän ahdistuksen kuin nautinnon aikaa..

Mutta huomenna kohti suht tuntematonta.. Pitänee ehkä pakata reppu valmiiksi, mitäköhän sinne oikein pitäisi matkaan mukaan ottaa.. hmm..

Saturday, February 19, 2011

Retki 18.2.2011

Hellurei, tässäpä teille ylenpalttinen katsaus tähän päivään ja mitä tänään koin/näin yms.

Aamuhan alkoi aikaisella klo 7:n herätyksellä jotta olen koululla valmiina ja reippaana klo 8:n lähtöön. Yllättävän hyvin moni oli paikalla, vaikkakin bussi näytti tyhjältä ja tietäen että moni jätti tulematta reissulle. Kuitenkin tiedostin että tästäkin päivästä tulee jotain kysymyksiä tai kysymys toukokuun kokeeseen.

Ensin matkasimme Trimin Linnan luokse, joka siis sijaitsee Irlannissa ja en sen tarkempaa sijaintia osaa sanoa mutta ehkä noin reilu tunti Athlonesta jonnekin suuntaan. Tämä linna siis yksi tämmöinen nähtävyys. Teille Braveheartin ystäville (tämä MEl Gibsonin elokuva) tiedoksi että osa kohtauksista tai onko kenties kaikki, kuvattiin tätä linnaa hyödyntäen. ITse elokuvahan perustuu aikoihin Skotlannissa mutta väliäkö sillä jos kuvataan Irlannissa, samaltahan se näyttää.. Sain myös kunnian suomalaisena päästä näkemään tsaarin aikainen tykki, siinä Venäjän tsaarin vaakuna.. Pääsin sitä tunnistamaan ryhmäni edessä :D Ihanata.. Kyllä tämä meidän opettajamme sitten kaiken tietää juu.

Tämän pikaisen linnan katselun jälkeen menimme Battle of the Boyne - keskukselle. Täällä siis oli aikoinaan 1600 luvun lopussa Boynen taistelu, joka on isoin taistelu Irlannin ja Englannin historiassa.. Siellä kävimme pikkukierroksen ja elokuvan, josta saimme tietää että arvoisa opettajamme on sen käsikirjoittanut.. Kaikkea sitä oppiikin.

Tuolta keskuksesta siirryimme Bru na Boinne - nimiseen paikkaan, jossa söimme lounasta, saimme amerikkalaisen ystäväni kanssa nauttia professorimme lounasseurasta ja mikäpäs siinä,  sekä tutustuimme näihin kiviluoliin yms. vähän etukäteen seinäkuvien yms. kautta ja sieltä sitten minibussit veivät meidät katsomaan tätä suurta Irlantilaista nähtävyyttä eli 5000 vuotta vanhaa neoliittistä hautaluolaa. Tämä hautaluola tai mikä onkaan, talvipäivänseisauksena auringon valo heijastuu sinne sisään klo 9.02 - 9.15 välisenä aikana aamulla. Suuri nähtävyys siis.. Verrattavissa Stonehengeen. Sisällä ei saanut ottaa kuvia, sisään meni hyvin kapea käytävä(kivet siis) johon jäin jumiin olkapäitteni kanssa kun en tajunnut että on niin kapea että pakko mennä sivuttain.. Hieman hävetti mutta minkäs teet, pääsin jatkamaan matkaani. Tämä siis oli Newgrange niminen kohde. Näitä tämmöisiä hautapaikkoja on myös vielä isompi reilun kilometrin päässä ja sitten pienempi myös lähellä. Tuo isoin paikka on avoinna vain kesäisin. Mutta eiköhän tämä retki riittänyt meille.
Kun päivä oli päätöksessä, sitä jo alkoikin vettä tihuuttaa joten oli mukava istahtaa bussiin ja matkata kotia kohti. Jalkojakin jo ramaisi.

Päivä päättyi siihen että olin kotosalla noin puoli seitsemän illalla.. Kuvia päivän aikana tuli otettua jonkun verran, kunhan ne koneelle saan niin laitan myös parhaat palat tänne ihailtavaksi ja muutaman naamakirjaan jos herra suo.. tai naamakirja suo ladata ne..

Nyt alan nauttimaan lomaviikosta, muistuttaen itseäni että yksi koulukirja pitää palauttaa maanantaina kirjastoon.. :D

Viikonloppuja

Thursday, February 17, 2011

torstai-illan piristystä

Torstai-illan kunniaksi laitan teille tänne muutaman valokuvan. Huomisen jäläkeen kun tulee jo uusia kuvia kiitos koulun reissun yms. lomaviikon. Jottei tämä homma jää siis yhdelle kertaa niin iloja elämään näin ripotellen.




Wednesday, February 16, 2011

Happy Valentine's Day

Hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää! Toivottavasti päivä oli jokaiselle mieluinen, oli kumppania tai ei.
Itselle päivän kohokohta oli ravintola jonka löysin kiitos kaverini. Kävimme nauttimassa maanantai-illan aterian (kiitos ystävänpäivärahalahjan vanhemmiltani) ja paikka oli loistava. Nimeltänsä the Chaircoal Grill. En tiedä oikeastaan ravintolan linjausta mutta ainakin osa menusta oli intialaistyylisiä nimiä jotka tunnistin.
Itse söin lammas shishiä ja kastike oli parasta. Toi mieleen Intian. Ja täytyy myöntää, kehuin kaverilleni kuinka hyvää ruoka on ainakin kymmenen kertaa :D Tätä ei ihan kovin usein tapahdu. Hintakaan ei ollut kovin paha. Tiedossa on illallisia siellä :)

No, syy oikeastaan miksi päätin raapustella tänne oli se että tein löydön reppuni sivutaskusta toissapäivänä. Siellä oli pieni valkoinen kirjekuori. Kuoressa lähettäjän nimi ja sisältä löytyi pieni viesti minulle: Oot kiva täti.
Kylläpä taas lämmitti mieltä ja päivää. :) Juuri oikeaan hetkeen kun tarvitsin piristystä. Viesti oli lempiveljentytöltäni. (Lemppariltani, mutta myöskin ainoalta. ;) Ja tuo hetki pisti minut miettimään sitä että siitä tulee kesällä kymmenen vuotta kun tämä ihana tyttö tuli elämääni, vaikka harvoin näemmekin niin on ihana tietää että hyvät muistot toiselle olen jättänyt itsestäni ja toivon mukaan jatkossakin jätän.
Mainitsenpa nyt siis tässä myös niille jotka eivät tunne henkilökohtaisemmin minua, saan nauttia täteydestä myös viidelle pojalle :) Ihanat miehet elämässäni. Toivotaan että heillä on tädistä myös yhtä ihanat aatokset :D


Tänään on keskiviikko ja yhteinen ruokahetki kavereiden kanssa. Illalla tiedossa nigerialainen ilta sisältäen eurooppalaisen salaatin.. (vähän jeesaan kaveria.. :D ) Huomenna koulupäivä ja perjantai meneekin retkellä jossain päin Irlantia, ei mitään havaintoa.. mutta perjantaina viisaampi siitäkin asiasta ja pattereilla varustautuneena niin voinen laitella kuvia.. (Kuvat myös Athlone-kylästä tulossa, en vain ole jaksanut kaivaa johtoa matkalaukusta.. laiska kun olen.. tulossa kuitenkin.)

Tässä vielä myöhäinen toivotus jonka löysin naamakirjasta - tuokoon se iloa teidän eloonne.

......•*¨`*•. ☆ .•*¨`*•. ♥ .•*`*•. ☆ .•*¨`*•¨......
....●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●.Happy Valentines Day .●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●....
........✿•*¨`*•. (¯`v´¯) (¯`v´¯) .•*¨`*•✿............
........ . . ✿•*¨`*•.¸(¯`v´¯)¸.•´*¨`*•✿ . . ...........
.........♥♥.*•. ☆ .•*``•.¸.•´`*•. ☆ .•*.♥♥...........

Saturday, February 12, 2011

piristystä

Happy Valentines Day - I mean St. Patrick's Day, little early...

tuulee

Shannonjoen varrelta 

Just Go With It

Heräsinpä tänään uuteen päivään iloiten siitä että ei tarvinnut herätä herätyskellon ääneen vaan sai nukkua niin kauan kuin unta riitti. Se ei ollut kovin myöhään mutta tarpeeksi. Ja ihanaa oli myös nähdä että ulkona paistaa aurinko. Jotain vielä mukavampaa tässä päivässä, onhan sitä sadetta jo nähtykin. Tosin nyt kun kirjoitan tätä ulkona sataa sataa ropisee.  Kuten olen ehkä jo maininnutkin, täällä tosiaan voi kokea sen neljä vuodenaikaa saman päivän aikana.

Suunnitelmissani oli tänään mennä kaupungille ja sitten elokuviin. Onnekseni ei tarvinnut lähteä yksin vaan sain innostettua belgialaisen ystäväni mukaan, kaksinhan on aina mukavampaa. Oli myös hauska huomata että tykkäämme samoista liikkeistä ja asioista kuten kuppikakuista.. :D
Kauppojen kiertelyn lisäksi kerkesimme nauttimaan ilmasta joka ei enää ollut niin aurinkoinen mutta mukava kuitenkin. Ohessa pari kuvaa reissulta.  Sekä pieni muistutus siitä mikä odottaa täällä ensi kuussa. Nyt kaupoissa näki suuret massat liikkeellä, ystävänpäivää jo tänää osa viettäen. Suunnitelmani on mennä maanantain jälkeen kaupoille, alennuksesta voi löytyä vaikka mitä.. JOS siis on tarvetta mihinkään kivoihin pikkulahjoihin ja juttuihin. Marks&Spencerillä käytiin ja sieltä löytyi ihania juttuja kovilla hinnoilla mutta arveltiin että tullaanpa tänne keskiviikkona niin puolet halvempana.

Löydettiin myös kivoja kävelyreittejä tulevia (puhun uskossa) vierailuja varten, jotta voin johdattaa joukkoni ympäri Athlonea..
Kävin myös tsekkaamassa käsinukkea varten sukkia, löysin mutta en jaksanut lähteä jonottamaan. Jonot kun aika pitkät.. Tosin täällä ei nyt ole väliä päivällä tai ajalla kun tässä Penneys nimisessä liikkeessä. Onpahan kuitenkin halpa liike.

Sitten päivän tärkeimpään asiaan - elokuvan katsomiseen. Mentiin siis katsomaan uusi elokuva nimeltä Just Go With It jossa Adam Sandler ja Jennifer Aniston esittävät.. Oli kyllä erittäin hauska kaksituntinen.  Varoituksen sana jos ette kestä törkyviestejä, niitäkin löytyy muutama mutta yleisesti oli kyllä hauska ja saatiin nauraa mahamme kipeiksi.
Sitten saatiinkin "herätä" kun käveltiin pienessä tihkusateessa kohti kotejamme. Virkisti mukavasti.. :) Pimeää siellä kyllä on iltaisin, taitanee olla Suomessakin. Ilta taitanee mennä tässä kotisohvalla tietsikan kanssa ja Frendejä katsoen ( melkein joka kerta kun telkkarin avaan Frendit tulee sieltä ja aina eri kaudelta.. :D en edes viitsi laskea kuinka monta kertaa tulen näkemään ne täällä olo aikana..)

Naamakirjaan laitoinkin eilisestä kohtaamisestani etanan kanssa joka oli keittiössäni, kaapin reunassa matkaamassa. Minne lie menossa. Tuli mieleen sammakkotraumani Intiasta ja eilen illalla jos mikään hipaisi kättä tai liikkui silmäkulmassa niin se oli tietenkin jotain etanoihin liittyen :D hahah.. En vain kestä noita limaisia olioita. Toivonen että ei tarvi niitä sen enempää kohtailla.

Nojuu, koitan myöhemmin päivitellä tietoja matkasuunnitelmistani. Olen tässä koittanut kehitellä itselle ohjelmaa RAG-viikoksi.. Saatanpa mennä mukaan muiden suunnitelmiin niin ei tarvitse itse liikaa päätä vaivata suunnitelmoinnilla.. heheh. mutta katsotaan minne päädyn ja millaisista tarinoista voin kertoa teille. :)

Laitan kuvat teille eri viestiin. 

Thursday, February 10, 2011

torstain tunnelmia

Torstainen tervehdys täältä Athlonesta!

Ajattelinpa nyt raapustella tässä torstai iltani kunniaksi. Eilen nautiskelin vapaapäivästä, joka meni kyllä erittäin nopeasti. Käväisin kaupungilla ja sitten illalla ranskalaiselle illalliselle.  Tosiaan nyt tämä keskiviikko illan perinne on tarkentunut että jokainen meistä ( alussa oli kolme, nyt meitä on kuusi) tekee ruokaa ja mielellään siis omasta maastaan.. Itsehän aloitin tämän perinteen, tosin puolet meistä ei ollut sitä kokemassa joten varmaan pääsen kokkailemaan toisenkin kerran. Eilen oli siis ranskalaisen ruoan ilta ja ensi viikolla tiedossa nigerialaista ja sitten taitaakin olla viikon tauko, jonka jälkeen odotettavissa tsekkiläistä sekä belgialaista ruokaa. Näiden jälkeen kenties voisin jotain suomalaista pyöräyttää.
Lihapullat on jo kokeiltu joten otan ehdotuksia vastaan :)

Ja olen tässä viimeisen reilun viikon aikana taas oppinut arvostamaan monia ihania asioita koto-Suomessa, kuten oma asunto ja sen rauhallinen hiljaisuus.. Oma kylpyhuone ja yleinen siisteys ja se että kukaan ei voi tulla hakkaamaan mun ulko-ovea kolmen aikaan yöllä.. Taitanee tulla viikottainen perinnehetki siitäkin.. 14 viikkoa jäljellä..

Kerronpa teille hieman irlantilaisesta opiskelijaelämästä. Reilun viikon päästä täällä on RAG - viikko. Sana tulee sanoista Raise and Give - kerää ja anna. Viikon tarkoituksena on siis hyväntekeväisyys ja kerätä rahaa erilaisille järjestöille yms.. Tämä tapahtuu esimerkiksi siten että osa opiskelijoista tekee hulvattomia temppuja - kuten skydiving eli laskuvarjohyppy tai mikä lienee, ( en nyt jaksa muistaa tai tsekata sanakirjasta) ja tähän he keräävät rahaa eri tahoilta tai kavereilta ja siten kustantavat hypyn ja rahat menevät hyväntekeväisyyteen. Toiset kävelevät tulisten hiilien päällä tai osallistuvat rautavatsa-kisaan jossa käsittääkseni on kyse syömisestä.
Tänään kuitenkin luokkalaiseni tarkensivat että viikon idea mitä selkeimmin on siis että kaikki juovat ja paljon. Viikko alkaa sunnuntaina ja ohjelmaa on joka päivä. Koulun baarissa on ohjelmaa, kuin myös koulun ruokalassa on erilaisia temppuilijoita hypnotisoijasta lähtien. Paikallisissa baareissa on tietysti vielä enemmän ohjelmaa iltaisin ja illat on teemoitettu eri jutuin. Täytyy myöntää että UV-bileet kiinnostaisi kyllä, ihan sen takia vain että saisi loistaa kunnolla pimeässä. No juu, tarkemmin en tiedä mutta tämmöistä tiedossa. Viikko ei varsinaisesti ole koulun mukaan lomaviikko - enemmänkin sellainen kertausviikko mutta käsittääkseni monikaan opettaja ei usko oppilaiden tulevan paikalle ja osa onkin sanonut että älkää todellakaan tulko.

Koulutyöt etenevät kohtalaisella tahdilla, vielähän toki on aikaa.. Ainakin siltä tuntuu mutta katsotaan mikä on tilanne parin viikon päästä. Silloin kun yhden ryhmätyön pitäisi olla valmis. Tätä viikonloppua odotellessa, jos sitä vain ottaisi rennosti. Kummasti viikot menevät vauhdilla ja väsymys kova kun yöunet jää vähäisiksi. Suunnitteilla on kyllä reissuja suuntaan jos toiseen. Se on eri asia että milloin ne toteutuvat.. heh ehhe..

Kuulumisiin ! 

Tuesday, February 8, 2011

Monday, February 7, 2011

Draamaterapiaa

Okei, pakko nyt tulla ihan hieman hehkuttamaan tänne. Uskoakseni voin jo sanoa ensimmäisen tunnin alkuinfon jälkeen että tämä Draamaterapia kurssi tulee olemaan lempikurssini.. hahah.

Juu, minulla oli hieman ongelmia löytää tunnille. Olin itseasiassa oikeassa paikassa mutta siellä ei ollut ketään ja sitten lueskelin lukkareita väärin ja kiersin koulun ympäri ja päädyin talutettavaksi siihen samaan luokkaan minkä edessä olin odotellut n. 10 min aiemmin. Noloista hetkistä pitänee oppia. (Minulle sanottiin että täällä Irlannissa ei olla niin aikataulullisesti tarkkoja kuin Suomessa.. hahahh :D No ei meilläkään ne opettajat aina ole ajoissa.. mutta tästä luokkien varauksista yms.. olisi pari sanaa sanottavaa jossain vaiheessa kyllä..)

Eniveis, tällä kurssilla on 17 opiskelijaa. Heidän ryhmässään on toki enemmän mutta tämä "Interactional Approaches to Social Care" on jaettu kolmeen eri alueeseen. Taide, draamaterapia sekä ulkona tapahtuvat pelit yms.. (Recreational sports tai jotain sellaista. )
Tämä opettaja on itseasiassa jenkki joka kai naimissa Irkun kanssa. Irlantilaisen siis. Ja kuulemma hyvin flamboyant mikä tarkoittaa suomeksi (kun sanakirjasta sen etsin..) leiskuva luonne.. : D Eli tunneilla voi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Tosin tunteja on viikossa kolme joista kahdelle itse pääsen mukaan kun yksi tunti on aina päällekkäin toisen kurssin kanssa.

Tällä kurssilla ei ole koetta, ihanaa, vaan tehdään projekti. Puppet - eli käsinukke joka tehdään sukasta. Luodaan siis hahmo jolla on joku ongelma ja tehdään hänen ns. elämäntarinansa kirjaksi. Pääsee siis paljon tekemään käsin, mutta myös opitaan ihan draamaterapiaa ja sen tarkoitusta ja miten, millaisin keinoja me voidaan käyttää omien asiakasryhmiemme kanssa. Mainion mainiota.
Itselle jo tuli mieleen oma opinnäytetyö ja myös pari muuta kurssia täällä, joiden asioita pystyy hyvin yhdistämään keskenänsä ja siten tavallaan kaikki opittu on jotenkin integroituvaa.

Tämä professori Sue  myös kertoi että hänen miehensä työskentelee maahanmuuttajien kanssa ja voi olla että sitä kautta pääsisin tutustumaan täällä tuohon toimintaan ja pystyisin hyödyntämään niitä tietoja opinnäytetyössäni. Mainiota mainiota :) Hullun kiilto täällä silmissä ajattelen jo että kuinka tavallaan asiat ja ihmiset voivat luoda erilaisia mainioita kontakteja ja miten itse hyödyn näistä :D jep.

Menin ostamaan ensimmäisen ja viimeisen kirjani täältä koulun kirjakaupasta. Creative studies for the caring professions, Toim. Denise Lyons. Kirjasta on hyötyä täällä mutta uskon että hyötyä tulevaisuudessa myös Suomen kamaralla työelämässä ja koulussakin. Joten olen ihan innoissani, huomenna aamulla klo 9 alkaa koulu ja draamaterapia. Jotakin liikkeeseen liittyvää teemme huomenna aamulla, koska käski huolehtimaan että kengät eivät liu'u liikaa lattialla.. mielenkiinnolla odotellen huomista.


Haluan myös kertoa että eilen jutustelin yhden kämppikseni kanssa, hän seurasi jalkapalloa ja minä taas en ymmärtänyt siitä mitään. Kuitenkin hän siinä totesi että onpa mukavaa vain jutustella yhdessä ihan yleisistä asioista, myös tästä huushollista ja sen kunnossapidosta mutta myös muusta, ja hän jatkoi että eivät he koskaan tee tätä muiden kämppisten kanssa. Tokihan siihen voi olla monia syitä, kuten erilaiset aikataulut ja erilaiset tyylit. Mutta nyt alan pelkäämään että olen päästänyt valloilleen kovan bilettäjän, koska hänellä oli todella mukavaa viime perjantain illalliskemuissa ja nyt hän sitten ehdotti että ensi perjantain crossdressing- kemuihin voidaan porukalla lähteä.. Nauratti kovasti, koska tiedän että ei ole kova juhlija ja on paljon omissa oloissaan tai ei ole vain tullut mennyksi.. Mutta juu, katsellaan että mikä tila kemujen suhteen hänellä on kun mennään lähemmäs kevättä.

Mutta erittäin kiva tosiasia on se että hänellä on auto ja tein diilin että voi mennä autolla kauppaan ja saa tuotua enemmän juttuja mukana kuin että joutuu roudaamaan käsissä painavia tuotteita.. Toki kävelyreissulla ei tulisi ostettua niin paljon, mutta ei tarvitse sitten mennä niin usein. Jostain syystä hän ei kyllä hyväksynyt sitä kun sanoin että maksan bensarahaa hänelle tästä avuliaasta teosta.. En tiedä sitten loukkasinko hänen kunniaansa jotenkin mutta toki nyt osani kannan kekoon, autohan ei liiku ilman petrolia tai mitä nämä nyt käyttävätkään.

Elämä siis alkaa sujumaan ja kaikista kommelluksista ja sähellyksistä huolimatta ihan jees täällä olla.. :) 

Sunday, February 6, 2011

Mysteerimatka

Sunnuntai terveiset Athlonesta.

Eilen aamulla kello 9 joukko meitä kansainvälisiä opiskelijoita löysi itsensä koulun parkkipaikalta. Matka tuntemattomaan oli edessä.
Ilmoittautuneita matkaan oli 204 ja neljällä bussilla suuntasimme kohti mysteeriä.
Ensin bussi suuntasi kohti Castlebaria joka on tällä länsipuolella Irlantia ( en osaa oikein tarkemmin kuvailla). Siellä menimme National History Museum of Irelandiin jossa esillä maalaiselämä. Täällä kun tuo kansallismuseo on jaettu ns. neljään osaan ja rakennukset ympäri Irlantia, esitellen eri asioita.  Olimme siellä noin tunnin. Voin kertoa että monetkaan eivät olleet kovin innoissaan tästä museovierailusta mutta koitin pitää iloisen mielen ja mennä innokkaana katsomaan mitä päivä tuo tullessaan.

Museolta suuntasimme Westport nimiseen kaupunkiin joka on siis ihan länsirannikolla ja tavallaan Dublinin vastakohta. Siellä vietimme päivän eli monen monta tuntia ja illalla oli live-musiikkia tiedossa eräässä paikallisessa pubissa. Päivän teki kurjaksi se että oli märkää ja vesisadetta.  Istuimme eri kahviloissa ja vietimme aikaa yhdessä. Oli kiva tutustua uusiin ihmisiin.
Illalla pubissa saimme sitten kuulla että päivän suunnitelma oikeasti oli että olisimme menneet Pohjois-Irlantiin ja viettäneet päivän siellä, mutta sään takia busseilla olisi ollut vaikeuksia viedä meidät sinne joten Kansainvälisyys -tiimin piti keksiä äkkiä jotain tilalle.
Toisaalta sitä ei halunnut miettiä liikaa että mistä jäi paitsi kun ei menty Pohjois-Irlantiin, vaan koitti iloita siitä mitä oli tilalla. Se nyt ei ollut paljon mutta esimerkiksi live musiikki oli kyllä ihan mukavan kuuloista. Tuli mieleen suomalainen kansanmusiikki osittain. Tosin tuossa vaiheessa iltaa kyllä silmäluomet olivat jo valmiita menemään kiinni ja vain päästä omaan petiin nukkumaan.

Onpahan nyt nähty sitä länsipuoltakin Irlannista ja toki suunnitteilla nyt on reissuja Irlantiin, tiedä sitten milloin löytäisi aikaa ja rahaa.

Eniveis, tänään heräsin vesisateeseen ja suunnittelin vain nukkuvani koko päivän mutta meninpä seurakuntaan ja oli oikein mukava päivä sielläkin. Päivän jälkeen valmistettiin tacoja täällä "meillä". Huomaan että on kiva kutsua porukkaa tänne ja viettää aikaa yhdessä.. Ikävää että keittiön tuolit ovat kadonneet jonnekin :D

Iloitsen kuitenkin Skypestä ja hiljaisuudesta täällä kotosalla. Uusi viikko alkaa huomenna ja myös mun draamaterapia ja tarkoittaa sitä että päivistä tulee pidempiä.. Tokihan voisi joidenkin tuntien välillä tulla tänne kämpille, mutta katsotaan että miten käy ilman suhteen. Täällä kun on osittain ilmojen varassa..

Mukavaa viikkoa kaikille!

Friday, February 4, 2011

myrskyä ilmassa

Viikko on tullut jo perjantaihin ja väsymys tuntuu olemuksessa. Tosin ei saa liikaa väsyttää koska illalla on tiedossa illalliskemut yhden kaverin luona. Sekä huomenna aamulla lähtö mysteerimatkalle.

Tällä viikolla olen todella saanut tutustua opiskelijaelämään. Varsinkin oli ihana hetki ke-to yönä herätä puoli neljä kun kämppiksen kaveri hakkaa etuoveen. Sitä ennen en kylloä ollut nukkunut kovin hyvin koska porukkaa ramppasi ovista ja rappusista mutta ei olo helpottunut lainkaan tuon puoli neljän jälkeen. Toivonpa vain että tätä ei tarvitse liian usein kokea. Enkä ole kyllä kertaakaan nähnyt tätä kämppistä että olisin voinut vähän kommentoida.. Ystävällisesti siis :D Tunnettehan minut.

Toki viikolla olen ollut koulussa ja tehty ryhmätyötä ahkerasti. Saatiin myös kurssitehtävä tuohon Disability - kurssiin ja sitä olinkin jo vähän odotellut. Tiedänpä siis miten käyttää aikatauluni :) No, onhan vielä aikaa onneksi palautuksiin yms.
Ja tänään taisin ilmoittautua johonkin kemuihin ensi keskiviikoksi.. : D saa nähdä mihin oikein päädyn.
Mutta juu, tää viikko on mennyt tosi nopeasti ja voin kertoa että lihapullat olivat menestys.  Sovittiin kaverien kanssa että tehdään tästä viikottainen juttu, kierretään toistemme asuntoja syömässä. Vaikuttaa ihan hyvältä. :)

Eilen juhlittiin kiinalaista uuttavuotta ja koululla kiinalais yhdistys järjesti ruokaa ja ohjelmaa. Tokihan sitä ilmaiselle aterialle :) Nyt kun sitä on itse vastuussa omasta syömisestään, toki pitää käyttää kaikki ilmaiset hyödyt hyväksi. Ilmainen ruoka siis. Eilen ja myös tänään. Mainiota.

ny nautin frendien seurasta ja istun hiljaisessa talossani odotellen iltaa. Samalla kuuntelen kun ulkona tuulee hurjan tuulen lailla.. Kaverin kanssa käytiin keskustassa ja reissu sinne oli kyllä hyvä. Naurettiin että tulee hyvät kuntoilut kun tuulta vasten koittaa kulkea. Pientä myrskyä ilmassa, ei sen kummempaa.

Seuraavaksi taidan ilmoitella mysteeriretkestäni. Toivonpa että patterit vielä pelaa huomisen reissun kamerassa.. (löysin kameran kassista online-tilassa..)

Kuulumisiin!

Wednesday, February 2, 2011

lihapullia ja lattian kuuraamista

Pikainen tervehdys täältä guinnessin ja haltijoiden maasta. On jo helmikuu ja siitä iloitsen :)
Kaksi yötä jo olen täällä uudessa paikassa asustellut, vaikuttaa ihan hyvältä. Toki esimerkiksi eilen olin täällä hyvinkin vähän ja yleensäkin kämppisten näkeminen tapahtuu kuulemisena, askelina portaissa tai yläkerrassa. Eipä tuo nyt itseä juuri haitta, jokainen elää omaa elämäänsä ja siinä se.

Aamulla piti aloittaa päivä reissulla kaupunkiin kun iltapäivällä menin koululle tekemään ryhmäprojektia. (Ollaan hyvässa vauhdissa, moni ei ole saanut vielä edes aloitettua). Mutta kannatti kurkata ikkunaan ja nähdä että sataapi vettä. No, suunnitelmat menivät osittain uusiksi. Parin tunnin odottelun jälkeen sade onneksi lakkasi ja menin tuonne hurjan tuulen sekaan riepoteltavaksi. Hetkittäin jo ajattelin että kohta tämä tuuli ottaa mukaansa ja lennättää ties minne. Näin ei kuitenkaan onneksi käynyt.. Vastatuulessa kävelin kauppaan noin 15min. Sama takaisin. Tämä kauppa siis tuolla ns. keskustassa Golden Island kauppakeskuksen yhteydessä. Tesco siis. Sieltä nyt saa kaikkea mitä ei muualta saa. Kauppojen hyllyt ovat jo valmistautuneet Ystävänpäivän viettoon, olethan sinäkin ;)

Eniveis, sainpa hankittua melkein kaikki tarvikkeet mitä halusin. Tarkoitus on tänään tehdä lihapullia ja jotain sen kanssa, ja kutsuin suomalaisen ystäväni nauttimaan tästä ateriasta.. Saa nähdä miten onnistuu, ja jaksanko pestä uunin koska se pitäisi tehdä kun sinne kurkkasin. Muuten en kyllä oikein mitään uskaltaisi sisään laittaa.
Tässä jo ahkerasti siivoilin keittiönlattiaa ja muuta. Omassa kämpässä sitä ei oikein saa näitä siivouspuuskia mutta ehkä juju onkin juuri siinä että missä menee sotkun raja, mikä on siedettävä olotila. Kotona en kyllä ikinä päästäisi sitä kuntoon mikä se oli täällä. Ja varmaan vielä tulee olemaan. Lattiaa mopatessa ajattelin että olisipa pitänyt ottaa valokuva ennen ja jälkeen mutta liian myöhään tuli tuo aatos mieleen. Joku toinen kerta.

Kun kävin koululla, siellä oli ruokalassa viihdyttämässä Steve Starr tai joku sellainen, kaveri joka nielee kaikenlaisia juttuja ja tekee asioita mahassaan.. Muunmuassa kultakaloja, sormuksia, sokeri kuivana suusta kun ensin juo vesi-sokerisekoituksen.. Googleta tuo kaveri jos enempi kiinnostuit :D Kaikkea sitä näkeekin. Olipahan viihdykettä tälle päivälle.

Ny jään odottelemaan lattian kuivumista ja sitä että pääsen kohta kokkailemaa.. Ainiin, pitä vielä se levytaso kuurata että on kiva kokata.. AIniin.. :D