Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Wednesday, March 30, 2011

aika hupenee siivoillen ja matkustellen

Noniin. voisinpa tässä jakaa muutaman ajatuksen kanssanne..
Viimeiset pari tuntia vierähtivätkin tuolla keittiön lattialla, lattiaa pesten. Vuokranantaja tuli tsekkaamaan talon ja sanoi että talo on suuressa siivouksen tarpeessa.. Vaikka tiedänkin että tämä viesti ei tullut yksinomaan minulle ja tiedän että olen omat sotkuni siivonnut, siltikin iski sellainen pieni ahdistus että okei nyt siivoamaan ja no, keittiöstähän sitä piti aloitella. Ja pari tuntia meni että sen sain puhtaaksi, lattian siis.. Ja kaveri tuli käymään joten sain vähän apua.. Huomenna operaatio jatkuu.. Kundit tosin saavat kyllä tehdä osansa, yläkerran muunmuassa.  Tosin pari minuuttia keittiön lattian pesun jälkeen tuli erittäin turhautunut olo koska kämppis tuli kotiiin, keittiön sivuovesta kävelee kengät jalassa. Voitte siis arvata että tuntuu paikoitellen turhalta työltä :D

Tänään olen virallisesti aloittanut Suomen koulun tehtävien teon.. Tai no, oli eka tapaaminen erään opettajan kanssa joka antoi vähän apua yhteen kysymykseen.. Ehkä sitten toukokuussa kirjoittelen esseitä aiheesta :D

Koulussa oli tänään siis opiskelijayhdistyksen vaalit ja minäkin kävin antamassa ääneni.. Tosin nimeäni ei löytynyt mistään listoilta mutta sainpa kuitenkin äänestää. Tosin tiesin/tunnen vain yhden näistä henkilöistä jota äänestin, mutta onpahan hyvä työ tehtynä.

Nyt on Belfastin reissun suunnittelua ja semmoista tässä tiedossa. Lauantai aamuna matkaan ja Sunnuntaina sitten takaisin. Eiköhän se tärkein tule nähtyä. .Tosin luvattu on kovaa sadetta että katsotaan kuinka käypi :)

Huomis iltana on tämä Take me out - ilta jota on siis kovasti odotettu.. Tarkempia tunnelmia sitten illan jälkeen. Huomennahan on keskiviikko, joka on normaalisti meidän yhteys/illallisiltamme. Se siirtynee sitten torstaille. Onpahan melkein joka ilta jotakin. Ja nytten tämä Come Dine with me - ideaa on muokattu, koska jokainen on kokkaillut ja kertoja vähän jäljellä että jokainen tuo jotain/valmistaa jonkun aterian osan. Vika ateriamme ennen pääsiäistä onkin sellainen mennään syömään yhteen ihanaa ravintolaan ( se ihana paikka jota olen täällä jo kehunutkin).


Friday, March 25, 2011

nyt se tapahtui

Saanen täten ilmoittaa että kämppikseni on muuttanut pois tästä huushollista, no, sai potkut tai miksi sitä edes nyt sanotaan.
Tosin hän ei taida olla vieläkään selvillä niistä syistä miksi joutui pellolle tästä talosta.. No, onhan se tärkeää että on joku jota voi syyllistää joten katseet vaan tähän suuntaan..

No, nyt pitäisi olla siis rauhallinen viikonloppu tiedossa sitten vielä muutenkin.. Ajattelin panostaa tähän opiskeluun joka nyt on hieman stressannut meikäläistä..
Materiaalin löytäminen sekä se että miten kasaan tehtävän, joka kelpaa myös opettajille täällä. Pientä, tai aika suurtakin stressiä ollut ilmassa. Onneksi eräs luokkalainen on jelppinyt jonkun verran. Se on ollut mukavaa..

Koulussa muutenkin nyt vaalit ensi vuotta varten ensi viikolla, joten koulu täynnä mainosjulisteita joka suunnassa. Ei se ihan tuollaista ole meidän koulussa :D

Tänään on narsissi päivä täällä. Ostin pinssinkin ja sain samalla tietää mikä Narsissi-päivä on.. Se on täällä rintasyövän edistämispäivä.

Kevät täällä muutenkin etenee ja narsissit kukkii pihalla. Lämpöä riittää ja täällä kun koskaan ei tiedä millainen sää on seuraavana päivänä niin pitää nauttia joka hetkestä. 

Tuesday, March 22, 2011

hiphei

Täytynee tehdä pikainen tilannepäivitys tänne ettette luule minun elävän köyhyydessä..

Soitin maanantai aamuna silmät ristissä Suomeen pankkiin ja (krediitit menikins iinä), mutta kävi ilmi että heille ei näkynyt että olisi tunnukset menneet lukkooon.. Ehkäpä lukitsinkin jonkun toisen tunnukset. hahah.
No, puhelu siinä siis katkesi kesken mutta uutisesta innostuneena kokeilin vielä kerran kirjautumista ja kai jostain aivojen takaosasta tuli sormiin tuntemus mitä numeroita painaa ja hei, pääsin sisään. Ja okei, kirjoitin numerot nyt ylös..

No, ei tarvitse kuukautta elää ilman ruokaa tai ottaa käyttöön hienoa suunnitelmaa..

Tänään myös oli se ryhmämme esitys ja meni oikein mainiosti.. Kyllä me kaikki sitä kovasti jännitettiin, itse ehkä eniten sitä kuinka kieli voisi mennä solmuun englantia puhuessa. Mutta hyvin selvittiin ja hengissä edelleen ollaan.. :) Tosin edessä nyt kaksi isoa projektia joista yksin pitäisi selvitä.. juuuh.. ei stressiä ei..

Huomenna vapaapäivä ja lasagne illallinen kavereiden kesken. Kuulumisiin. 

Sunday, March 20, 2011

are you fricking kidding me

Noniin, sunnuntai aamupäivä vaikutti lupaavalta siihen saakka kun päätettiin kaverin kanssa käydä kaupassa ja minä tsekkaamassa pankin saldon ja siirtämässä tilille rahnaa..
No, enkös minä sitten jotenkin unohtanut käyttäjätunnukseni, laitoin väärän.. Monen monta kertaa kokeilin ja koitin etsiä josko tunnukset olisi mukana.. No, eihän ne tietenkään koska muistan ulkoa käyttäjätunnuksen yms..
Ja eikös se lopulta lukittautunutkin. Näissä verkkopankkitunnuksissahan on se kiva puoli että pitää mennä henkilökohtaisesti konttorille hakemaan uudet. Valtakirjan avullakaan ei saa tunnuksia. Ja tietenkään yhteydenotto lomake palvelukaan ei ollut käytössä tällä kyseisellä hetkellä. Aivan todella loistavaa!
Ekat puoli tuntia kyllä oli sellainen olo että hitto kaikki on nyt hukassa ja mitään ei tapahdu.. Pienen rauhoittumishetken jälkeen valoa näkyy jo tunnelissa. Ainoat huolenaiheet on vuokran maksut niin tänne kuin Suomeen.. Suomen vuokran maksu tuottaa ehkä hieman ongelmia mutta tilille pitäisi tulla rahaa jossain vaiheessa ja siten saan rahaa sitten tänne Irkkuihin vuokran maksuun. Pitänee pyytää iskää vähän auttamaan tuossa maksussa.

No, eipähän tule ainakaan shoppailtua sen enempää ja kenties tulee pari kiloa laihduttua kun ei ole rahaa millä ostaa ruokaa :D Sekin on ihan hyväksi joskus..

Piti vielä mainita että eilen nyt tuli tämä Irish Coffee ostettua ja maistettua.. 4,80e on mielestäni järkyttävä hinta siitä.. Tosin kaveri maksoi Baileys Coffeestaan 5,60e joka on vielä järkympi hinta (tosin ei ole tiedossa Suomen vastaavia hintoja.) Ja kyllähän sen joi mutta oli se melkoinen pettymys kuitenkin.. Ei nyt mikään meikäläisen lemppari.. Toki te kahvin ja viskinystävät voitte olla eri mieltä asiasta. Taidanpa pitäytyä noissa hiilihapollisissa juomissa. 

Friday, March 18, 2011

Happy St. Patrick's Day

Eilinen oli kyllä ihan huippupäivä.

Aamulla herätys seiskalta ja tatskat ja hiusvärit naamaan ja päähän ja sitten bussia oottelemaan. Taisi lähteä 7 bussia, koska osa sellaisia pienempiä 24-hengen busseja..

Oltiin Dublinissa noin kymmenen maissa ja suunnattin nokka kohti keskusaukiota - paraatialueen lähelle.
Ihmisiä solkenaan siellä ja kaikkialla vihreitä asuja ja Irlanti näkyi tavalla tai toisella.

Paraati alkoi klo 12 ja kesti melkein kaksi tuntia. Saatiin ihan okei seisomapaikat.. Tosin käsi on nyt jumissa koska piti kättä nostella aika lailla kuitenkin jotta kuvia saattoi ottaa.. Ja siltikin niissä monen pää edessä. Tänään koulussa joku sanoi että 650 000 olisi ollut paraatia seuraamassa.

Ilmakin suosi meitä, ei nyt ollut niiin lämmin mutta aurinko paistoi ja aurinkolasitkin tulivat käyttöön osaksi aikaa.
Toki kun päivä on kansallispyhä joten suurin osa liikkeistä oli kiinni mutta osa oli auki joten oli sitten jotain tekemistäkin paraatin jälkeen kun odottelimme klo 19 ja bussilla lähtöä kohti Athlonea.

Päivän toinen kohokohta oli kun löysin kauan etsimäni sateenvarjon, sellaisen 60-luvun lintuhäkkimallin.. Toki maksoi vähän enemmän kuin 5e halpisvarjo mutta tätä on etsitty monen monta vuotta ja nyt sen löysin :D jeee. Tosin pohdin jo että miten sen kuljetan Suomene kun ei mahdu matkalaukkuun.. että juu.

Nyt jalat on muussina vieläkin mutta eilisestä päivästä jäi kivat muistot ja jotain rekvisiittaa ensi vuotta varten, vietin sen sitten missä tahansa.

Minä, Leonor ja Vicky aamulla juhlatunnelmissa

Dublinissa ennen paraatia 

Juhlahumussa väki odottamassa paraatin alkua 

Monday, March 14, 2011

Cliffs of Moher ja Barren

Lauantaina aamulla heräsin kaverin viestiin: onko tuo lunta ulkona mikä sataa.. Vastasin että toivottavasti ei.. Kun menin odottamaan taksia, mitäs valkoista se leijaili alas.. Luntahan se. Mainio aloitus päivälle..
No, me neljä reipasta pääsimme bensa-asemalle odottamaan bussiamme kohti Galwayta sekä retkeämme ja bussi tulikin vain noin 10 minuuttia myöhässä aikataulusta.

Paras ja ihanin yllätys oli että retki tosiaan oli vain 30e matkoineen. Kuulin kyllä hinnan puhelimessa kun sinne soittelin mutta pieni epävarmuus leijaili sydämmessä. Tämähän oli oikein halpa, kannatti siis ottaa se kyyti Athlonesta käsin. Omatoimi retki Galwayhin yms. olisi kyllä tullut paljon kalliimmaksi.

Bussi oli myös ääriään myöten täynnä, johtuu tulevan torstain kemuista ja sen takia myös Irlanti pullottelee turisteja täynnä. Tokihan kaikki haluavat kokea St. Patrikin päivän juhlinnat täällä.

Laitan tähän listauksen mitä kaikkea näimme:


2 Hour Stop at Cliffs of Moher
• FREE Admission to Cliffs
• Dunguaire Castle/ Kinvara
• Corcomroe Abbey
• Poulnabrone Dolmen
• Ballyalban Fairy Fort
• Leamaneh Castle
• Kilfenora/ High Crosses
• Doolin/ Lisdoonvarna
• Black Head
• Fanore
• Ballyvaughan

Ja tässä myös selvitys yhtiön sivuilta englanniksi että mitä näimme koska en nyt jaksa selvittää kaikkea mitä siellä oli. 

Taking you along Galway Bay, your first stop is at the fishing village of Kinvara to see Dunguaire Castle & into The Burren- home to 75% of Ireland's native flora & location of numerous ancient monuments many of which we visit including the Gleninsheen Wedge Tomb, the 5,800 year old Poulnabrone Dolmen and Ballyalban Fairy Fort- home of little men with green hats and orange beards!
Stopping also at Kilfenora to see the famous Celtic Crosses (Irish High Crosses), we make our way to the 200-metre high, 8kms long Cliffs of Moher.
Enjoy stunning views over the Atlantic Ocean and the Aran Islands and take your time to soak up the natural beauty of the Cliffs of Moher. (2 hour stop- FREE admission to Cliffs!)
We go home via the Coast Road with views of Connemara & Galway in the distance passing by such famous landmarks as Doolin and the Leprechaun Head.


Paljon näimme luontoa ja varsinkin nuo Mohairin jyrkänteet tai mikälie oli kyllä uskomaton näky ja reissun arvoinen.. Lumisadekin loppui siinä vaiheessa kun oltiin Galwayssa ja iltapäivällä aurinkokin paistoi ja oli todella lämmintä. 
Kotona olimmekin sitten noin kahdeksalta. Päivä oli kyllä todella kiva ja retki kannattava. Vaikkakin loppumatkasta väsytti ja ei enää jaksanut nousta bussista kuvia ottamaan. Tässä muutama otos teille silmäniloksi: 

Minä ja Cliffs of Moher



Cliffs of Moher ja aurinko 


Friday, March 11, 2011

juuh

Okei, nyt on ärsytys laskeutunut.. Päivä meni paremmin kuin odotin. Olin ensin tunneilla ja sitten jo kärsin hieman ajatuksesta että jaahas kuinka monta tuntia pitää ryhmätyötä tehdä. No, kun löysin osan ryhmäläisistäni, saankin kuulla että työ on valmis melko lailla ja ei tarvitse nyt mitään tehdä.. He siis eivät olleet kanssani tunneilla. Joten sovimme että maanantaina sitten koko ryhmä valmistelee meidän esittelyn ja harjoituksen luokalle ja muutamat muut pikkuosiot valmiiksi.. Oli mahtava tunne kun tajusi että pääsen kotiin hieman aiemmin.

Sain myös hankittua sittenkin liput Take Me Out  - ohjelman yleisöön itselle ja kaverille vaikka niitä ei enää myytykkään.. Jee.
---------- 14.3. päivitys: Take Me out - on deitti ohjelma jossa 30 neitokaista etsii deittikumppania ja sitten aina yksi kundi tulee ja toivoo löytävänsä itsellensä deitin näiden 30 joukosta. Tämä ohjelma näkyy täällä telkkarissa, irkku ja englantilaisversioina. Kuulin myös että Belgiassa myös on samanlainen ohjelma.. Itse en tiedä toimisiko tämä konsepti Suomessa, voisi ehkä.. Mutta tietääkseni tämä on ihan vain tämän koulun oma versio siitä koska opiskelijat saattoivat ilmoittautua mukaan ja löytää itsellensä deitin. Niin, minä ja kaveri mennään nauttimaan ohjelmasta ihan yleisöstä käsin.

Ja huomenna retkelle.. Ei mennäkkää hostelliin nukkumaan vaan bussi noutaakin jo meidät täältä Athlonesta koska bussi lähtee Dublinista ja tämä tässä matkan varrella.. Sopii meille hyvin..

Menen nyt ottamaan ruokanokoset. tsau. 

Thursday, March 10, 2011

rghgh!!!

Kova on ärsytys, niin kova että ei edes sanoin pysty sitä kuvaamaan.. Tänään vietin 5 tuntia tekemässä ryhmätehtäväämme, jonka siis pitää olla valmis tiistaina. Ja meistä 3 teki yhtä osiota joka oikeastaan ainoa mikä pitää tehdä, muut osiot siis valmiita. 5 tuntia tehtiin eikä saatu edes valmiiksi.. Itsellä siinä vaiheessa 5 tunnin jälkeen jo alkoi päätä kiristämään niin paljon että päätin poistua seurasta ja tulla kotiin syömään. Kaverit jäi vielä jotain tekemään.
Eniten ehkä ärsyttää se että ihmiset eivät osaa päättää mitä laitetaan tai täällä se on jotenkin mennyt siihen että paljon puhutaan ja ideoita heitellään mutta oikeasti mitään ei tapahdu. Toki sekin ärsyttää kun tuntuu että ei ehkä aina olla ihan samalla aaltopituudella koko tehtävästä tai siitä miten se tulisi tehdä.. Yritä siinä sitten muistaa nämä joustamisen säännöt ja muut.  Tai kun joskus luulen että ahaa, nyt ollaan jotain saatu sovituksi, seuraavana päivänä jo pohditaan että niin mitäs tähän kohtaan tulisikin.. Hittolainen, ettekö ny osaa päättää!!!???!!!?  Siinähän se aika taitaa sitten mennä.. Ite koittaa muistutella että niin, josko tätä nyt tehtäisiin ja keskitytään pääasiaan.. Olen kyllä niin kiitollinen kun ensi tiistai koittaa ja saadaan tuo tehtävä annetuksi eteenpäin. Kuhan vain selviäisin itse hengissä siihen asti. Sitten voin keskittyä omiin tehtäviin, joita saan pakertaa ihan itse.. Kyllä niissäkin hommaa toki on ja vaatimustasot vähän ahdistaa mutta minkäs teet. Mieluummin yksin kuitenkin kun ihmisten jotka ei osaa päättää yhtikäs mitään.

Noniin, nyt on päästetty ilmat pihalle.. Voin kertoa hyviä asioita. Huomenna koulun ja ryhmätyöskentelyn jälkeen on tarkoitus suunnata kohti Galwayta ja lauantai aamuna lähteä sellaiselle päiväretkelle Mohairin kallioille (Cliffs of Mohair). Siitä sitten tarkempaa selvitystä.  Tullaan kyllä lauantai iltana jo takaisin ettei toista yötä tarvitse hostellissa viettää, Galway kun ei nyt ole sydämiämme vienyt.
Eilen myös hankin lipun Pyhän Patrikin päivän retkelle Dubliniin. St. Patricks Day eli melkolailla Irlantilaisten kansallispäivä, ainakin yhtä suuri juhla, on 17 päivä maaliskuuta.. Ja mennään aamulla bussilla Dubliniin. Siellä on paraati ja kaikkea oheisohjelmaa, tätä varten itsellä myös rekvisiittaa retkeä varten hankittu.. Illalla sitten takaisin Athloneen. Ja hintaa tuolle matkalle 2e. Sellainen sopiva opiskelijabudjettiin :)

Eilen oli illallinen minun talossa. Piti olla vasta ensi viikolla mutta vaihdettiin belgialaisen kaverin kanssa kun hänellä juttuja eilen.. Niin pääsin loistamaan keittiössä ja valmistamaan lohta ja perunamuussia sekä "nigerialaisen" salaatin. (Tunnetaan tuolla nimellä koska tein salaatin myös nigerialaiseen iltaan aiemmin ja koitettiin katsoa josko menee läpi.. heheh) Sitten tein myös laskiaispullia. Tai no voisilmäpullia, joista loin laskiaispullia. Ei hassumpi yhdistelmä kuitenkaan. Ja kaikki nauttivat ja saivat vatsansa täyteen. Joten ilta oli menestys ruoan puolesta, joka siis onnistui myös hyvin ja seuran puolesta. Pitää myös sanoa että kun menin kaupassa käymään eilen aamulla, oli ihana yllätys huomata että lohi oli siellä puoleen hintaan. Aivan kuin lohikauppias olisi tiennyt minun olevan tulossa.. heheh :)

Nojuu, minä tästä menen nauttimaan nyt voisilmäpullasta maidon kera ja mietin että miten selviän henkisesti tiistaihin.. Ärsytys ei ole vielä niiiin paljoa laskeutunut.. hahah.  

Friday, March 4, 2011

elämää ei sen kummempaa

Perjantain kunniaksi päätinpä tässä muutaman rivin raapustaa, kun odottelen iltaa ja elokuvahetkiä kavereiden kanssa..

Reilu viikko tässä on nyt tullut sairastettua ja onneksi lääkkeet on keksitty ja ne auttavat. Toki vielä saa nenäliinoja rutkasti käyttää ja yskäkin vaivaa mutta olo on paljon parempi, verrattuna esim. viime viikonvaihteeseen. Maanantaina sitten kouluhun ihan uutena ihmisenä.
On kyllä ollut erittäin tylsää sairastaa, mutta onneksi Suomessa on ollut loma ja aina aika ajoin joku on löytynyt koneen äärelle löpisemään niitä näitä. Ihan parhaita hetkiä siis.

Tämä viikonloppu taitanee mennä pitkälti elokuvien parissa, käytiin lainaamassa pari iltaa varten. On muuten kiva lainata leffoja kun ei yhtään tarkkaan tiedä että mistä kukakin tykkää mutta toivotaan että suht hyvät valinnat kaverin kanssa tehtiin. Ja seurahan se tärkeintä kuitenkin..

Uskoakseni ensi viikko menee koulussa pakertaessa koska ensi viikon jälkeen pitää palauttaa ryhmätyömme ja sitten onkin niiden esitykset yms.. Aikahan tässä menee nopeasti :) se on todella kiva juttu kyllä.. toukokuuta ja kuusankoskea odotellessa, vaikka en niin ehkä uskonutkaan koskaan sanovani.. heheh. nojuu.
Viikon päästä viikonlopullekin on jo suunnitelmia. Tarkoitus olisi mennä taas Galwayhyn, josta he järjestävät päiväretkiä Konnemaran ja Cliffs of Mohairin alueelle. Konnemara on ainakin joku luonnonpuistoalue, mutta sillä retkellä bussi pysähtelee erilaisten nähtävyyksien kohdilla ja voi otella kuvia yms. Samalla näkee Aranin saaret jotka ovat kolme saarta Irlannin länsirannikolla. Pääsee samalla tsekkaamaan sen että kuinka kannattavaa onkaan tehdä laivaretket näille saarille.
Voipahan sitten täältä lähdettyä sanoa että on tullut nähtyä kaikenlaista turistille kuuluvaa.. Ja tuon bussiretken hinta on jotain 20e joka ei siis ole kovin paha.. Tietysti bussi sinne ja takaisin.. Mutta nämähän ovat elämänkokoisia kokemuksia täällä :D

Nojuu, siirryn tästä takavasemmalle lepäilemään iltaa varten. 

Tuesday, March 1, 2011

terveys päivitys

Pikainen terveydentila päivitys:

Olo on jonkinmoinen.. Kävin koulun terkkarilla ja sitten sain ajan koulun lääkärille samaksi päiväksi. Yskänlääkettä ja antibiootteja. Jospa näillä tämä kunto lähtisi kohenemaan.
Olihan se ihana olla tuolla ulkona auringonpaisteessa mutta harmi että sairaana ei oikein osaa nauttia siitä. Mutta voisin sanoa että täällä on kevät alkanut.

Ja tosiaan, sitähän ollaan jo Maaliskuussa. Mainiota!