Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Wednesday, December 22, 2010

Infopaketti - sekava sellainen

Ajattelin laittaa teille hieman tietoa siitä minne siis oikeasti olen menossa, ja minkälaista tietoa olen saanut tästä kohteesta sieltä päin.  Tästä Athlone nimisestä tulevasta kotikaupungistani, (en epäile ettenkö tottuisi eloon siellä, varmasti yhtymäkohtia Kuusankoskelle), sekä AIT:sta (kuten täten vastedes lyhennän kouluni nimen koska on liian pitkä aina kirjoitettavaksi) uudesta opinahjostani jossa toivon viihtyväni mahdollisimman hyvin.

Athlonesta sain tietää kaikenlaista historiallista tietämystä, pitkät juuret tuolla kaupungilla. Ehkäpä ymmärrän niistä asioista enemmän perillä. Tästä kansainvälisten opiskelijoiden oppaasta kuitenkin kävi ilmi että Athlonessa asustelee noin 25 000 asukasta ja eläväinen kaupunki. Tärkein tietohan on se että pääsen helposti niin junilla kuin busseillakin matkaamaan ympäri Irlantia niin halutessani sekä kaikista tärkeimpänä että Athlonessa on kaksi ostoskeskusta, molemmat sijaitsevat melko keskustassa. Erilaisia liikkeitä löytyy mistä varmasti löydän ajanvietettä ;D

Parasta oli lause esittelyn lopussa: Athlonesta löytyy myös uima-allas ja urheilu tilat. No, toki täytyy nyt opetella tämä brittienglannin käyttö, muistella ala-asteen opintoja ja kaikkea siellä opittua. Kävi se selväksi jo soittaessa isäntäperheeseeni.

-I am calling about the housing
- Oh, you mean about the accommodation
- Yes, that's right.

pieniä asioita mutta siellä tärkeitä jotta minut ymmärretään, ilman että saan mitään jenkkileimaa..

Voit löytää lisää tietoa osoitteesta www.athlone.ie, jos teitä nyt kiinnostaa.. Sieltä löytyy myös opas 101 asiaa mitä tehdä Athlonessa.. ehkäpä käyn sitä joskus lävitse täällä :D Tosin minulla ei ole lapsia, joten noin puolet noista tehtävistä asioista pitää vetää yli listalta.

   --------------------------------------

Okei, sitten tästä koulusta. Athlone Institute of Technology eli AIT. Perustettu 1970 ja vuonna 1993 tuli itsehallinnollinen. (Tärkeitä faktatietoja ;).
Oppilaitos koostuu neljästä koulusta: Humanities and Hospitality Studies, Business, Engineering ja Science.
Koulussa on 4000 kokoaikaista opiskelijaa ja 1500 osa-aikaista opiskelijaa sekä sitten henkilökunta.. Eli kyllä se menee siihen noin 6000 ihmisen paikkeille.
Ja paljon kaikkea hienoa siellä tapahtuu, mitä nyt en ehkä koe niin tärkeänä kertoa teille. Varmasti hieno kirjasto siellä ja hyvät tietotekniset palvelut yms..

Voin kertoa että tällä oppilaitoksella on paljon erilaista toimintaa ja enköhän löydä itsenikin joskus seuraamasta rugby pelejä sekä gaelilaista jalkapalloa ja vaikka mitä muuta.. Siinä eroaakin nämä meidän koulut radikaalisti. Suomessa kun koulusysteemissä ei ole mukana urheiluaktiviteetteja sillä tasolla että kilpailtaisiin vakavasti eri koulujen joukkueiden kesken ja jopa oltaisiin koulussa esim. urheilustipendillä.

Mielenkiinnolla odotan näkeväni miten opiskelijayhdistys ja opiskelijatoiminta yleensäkin toimii täällä. Sivujen perusteella näytetään panostavan laatuun ja siihen että tuetaan opiskelijoita. Sekä se että paljon erilaisia asioita tapahtuu siellä kampuksella. Heillä on jopa tämmöinen sosiaalinen alue ja muu missä on keikkoja yms.. opiskelijoille.. Kuitenkaan heidän nettisivunsa eivät ole aivan päivittyneet ajantasalle, joten tosiaan mielenkiinnolla odotan että millaista siellä elo tulee olemaan.
Eivät ole vieläkään vastanneet minun tiedusteluuni asunnoista, vaikka luulisi että vastaukset tulisivat pian.. No, onneksi itse sain järkättyä asiat.. Mutta itse opiskelija-aktiivina on oikein mukava päästä seuraamaan tilannetta toisesta näkökulmasta sekä vertaamaan Suomen versioon.

www.ait.ie sekä www.aitsu.ie ovat sivustoja kouluun liittyen jos haluat tsekata. ja ehkä löydät jotain tietoakin : )


Tästä tuli nyt vähän tällainen tietopaketti mutta ehkä hieman antaa faktoja siitä mitä tuleman pitää ja minne oikein olen menossa.  Toisekseen minulla oli tässä tylsä hetki ja ajattelin teitä tylsistyttää näillä faktoilla XD että olkaa hyvät vain :)

t. Sara

No comments:

Post a Comment