Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Tuesday, May 10, 2011

2/2 almost here

Tässä lukemisen lomassa ajattelin raapustaa muutaman sanasen. Otsikon tapaan toinen koe on siis edessä, huomenna tarkemmin sanottuna ja tässä siis vähän muistiinpanoja lueskelen siihen. Olen onneksi jo lukenut kokeeseen hieman viime viikolla, ennen kuin siskoni tuli tänne, jotta ei tarvitse niin paljoa lukea nyt ja enemmänkin vain vahvistaa sitä luettua. Uskoisin kyllä että kokeesta läpi pääsen ja olen jokaiseen alueeseen liittyen jotain opetellut, jotta pystyn vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, mutta valitsen sieltä sitten ne kolme kysymystä. Ja tokihan aion käyttää sanakirja mahdollisuutta, antaa ainakin henkistä turvaa.

Perjantai aamuna siis matkasin Dubliniin aikaisella bussilla siskoani vastaan. Hänen lentonsa olivat menneet hyvin ja oli myös ajoissa Dublinissa.  Emme lähteneet kulkemaan sen enempää Dubliniin koska jo pitkä matkustaminen siskolla takana, Aamulla puoli neljältä lähtenyt matkaan.. :/ Niimpä niin.
Bussissa tuli siis itse istuttua kyllä taas varsin paljon, mutta oltiin ihan kivan ajoissa Athlonessa ja haettiin mun laukut kämpiltä ja tultiin tähän hotellille.
Creggan Court Hotel on paikan nimi ja ihan sellai perus hotelli. Varsinkin liikemiehille yms., en usko että kovinkaan moni asiakas viettää täällä näin suuresti aikaa kuin me, tätä pohdittiin tänä aamuna kun keskusteltiin aamupalan samanlaisuudesta joka aamu ja kuinka siihen kyllästyy näin useamman aamun jälkeen. No, huomenna vika aamu tässä hotellissa.

Perjantai illalla mentiin Athlonen keskustaan, mentiin juhlistamaan siskon loman alkua ja yhteistä aikaa täällä Athlonessa, ja tietenkin sinne parhaaseen ravintolaan. :) Sääkin oli oikein mukava, hieman käveltiin siinä kaupungilla, sisko pääsi näkemään tämän kaupungin ytimen ja millaista täällä on. Tosin iltalenkistä tuli odotettua pidempi kun vähän kierrettiin niin että hetken oli sellainen fiilis että missäs ihmeessä oikein olen.. :D No, maistuipahan uni ainakin.

Lauantai aamuna mentiin tuonne mun kämpälle, missä siivottiin mun huone luovutuskuntoon ja laitoin kasseihin loput tavarat. Olin onnekas että sain eräälle kaverille lahjoittaa mm. peiton, tyynyt, lakanat, pyyhkeet, kuivaruoat, pesuaineet yms.. Eli kaiken mitä itse en ota mukaan. Kaveri oli myös hyvin kiitollinen tästä, juuri muutti uuteen paikkaan itsekin. Sitten menimme vähän keskustaan käppäilemään ja tutkimaan kauppojen sisältöjä. Ostimme myös vähän tarjoiltavaa illan kekkereitä varten. Menimme erään kolmannen osapuolen kotiin viettämään ns. läksiäisiä. Oli kyllä tosi mukavaa viettää rentoa iltaa mukavien kavereiden kanssa ja syödä kaikenlaista naposteltavaa ja sen semmoista. Päivä meni kyllä tosi nopeasti.

Sunnuntaina mentiin siskon ja kaverin kanssa sitten käymään Seanin pubissa eli Irlannin vanhimmassa pubissa. Odoteltiin siellä Viikinki-laivan lähtöä jonka kyydissä saimme nauttia 75minuutin pituisen reitin Shannon-joen varrella. Ilma oli matkalle lähdettäessä ihan jees, varsinkin kun tuuli oli takana päin. Jossain reitin varrella hieman tuuli puhalsi kylmästi mutta emmehän me siitä enää mitään vilttejä jaksaneet hakea jalkojemme peitoksi.. Pois se meistä.
Retken jälkeen pientä lepoa ja sitten olikin kaverin yllätys synttäreiden vuoro. Hän täyttää 25-vuotta hieman myöhemmin tässä kuussa, mutta silloin olemme jo kaikki missä milloinkin, joten päätettiin vähän yllättää meidän illallisporukalla ja oli kyllä tosi kiva ilta yhdessä. Viimeisiä sellaisia. Synttärisankarille ilta oli myös mieleinen, joten sehän tärkeintä.

Maanantaina kävin luovuttamassa avaimen kämpille ja nyt sille siis hyvästit sanottu.. Sen jälkeen suunnattiin nokka kohti bussi asemaa ja bussilla Galwayhin, täytyyhän länsirannikkoonkin luoda katsaus vielä viimeisen kerran. Luulen että Galwaylla on kyllä jotain meitä vastaan, koska siellä sataa aina kun ollaan oltu siellä. Huvittavinta on kun aurinko paistaa ja erilaiset vesikuurot tulevat taivaalta. Onneksi myös sisätiloissa on hyvä olla. No, nyt täällä Athlonessakin vähän ripsottaa vettä kylläkin.. Ilmat kun ovat kovin arvaamattomat.

Galwayn keskusta tuli kierreltyä ja maisemista nautittua. Kaikinpuolin ihan mukava päivä.
Tänään tiistaina tiedossa siis kokeisiin lukua ja koululla pitäisi käydä lentolippu tulostettuna hakemassa.. Ehkä jos muutaman koulukaverin siitä vielä bongaisi. Illalla viimeiset moikkaukset kavereiden kanssa kun huomenna en varmaankaan kerkiä heitä näkemään. Menee muuten vähän tiukaksi. Tää päivä on siis ehkä vähän sellainen iisimpi päivä menemisen suhteen, toisaalta ihan hyvä. Saadaa vähän lepuutettua jalkojamme jotka onkin olleet kovalla koetuksella kävelyn suhteen.. :) Dublinissa kun sitä on sitten tiedossa aikalailla. hehe.

No, nyt koitan palata lukuinnon äärelle ja ymmärtää asioita vähän paremmin. Viimeisiä päiviä viedään. Perjantaina Suomehen. Niin ne vaan kaikki päättyy aikanaan.. 

1 comment: