Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Monday, March 14, 2011

Cliffs of Moher ja Barren

Lauantaina aamulla heräsin kaverin viestiin: onko tuo lunta ulkona mikä sataa.. Vastasin että toivottavasti ei.. Kun menin odottamaan taksia, mitäs valkoista se leijaili alas.. Luntahan se. Mainio aloitus päivälle..
No, me neljä reipasta pääsimme bensa-asemalle odottamaan bussiamme kohti Galwayta sekä retkeämme ja bussi tulikin vain noin 10 minuuttia myöhässä aikataulusta.

Paras ja ihanin yllätys oli että retki tosiaan oli vain 30e matkoineen. Kuulin kyllä hinnan puhelimessa kun sinne soittelin mutta pieni epävarmuus leijaili sydämmessä. Tämähän oli oikein halpa, kannatti siis ottaa se kyyti Athlonesta käsin. Omatoimi retki Galwayhin yms. olisi kyllä tullut paljon kalliimmaksi.

Bussi oli myös ääriään myöten täynnä, johtuu tulevan torstain kemuista ja sen takia myös Irlanti pullottelee turisteja täynnä. Tokihan kaikki haluavat kokea St. Patrikin päivän juhlinnat täällä.

Laitan tähän listauksen mitä kaikkea näimme:


2 Hour Stop at Cliffs of Moher
• FREE Admission to Cliffs
• Dunguaire Castle/ Kinvara
• Corcomroe Abbey
• Poulnabrone Dolmen
• Ballyalban Fairy Fort
• Leamaneh Castle
• Kilfenora/ High Crosses
• Doolin/ Lisdoonvarna
• Black Head
• Fanore
• Ballyvaughan

Ja tässä myös selvitys yhtiön sivuilta englanniksi että mitä näimme koska en nyt jaksa selvittää kaikkea mitä siellä oli. 

Taking you along Galway Bay, your first stop is at the fishing village of Kinvara to see Dunguaire Castle & into The Burren- home to 75% of Ireland's native flora & location of numerous ancient monuments many of which we visit including the Gleninsheen Wedge Tomb, the 5,800 year old Poulnabrone Dolmen and Ballyalban Fairy Fort- home of little men with green hats and orange beards!
Stopping also at Kilfenora to see the famous Celtic Crosses (Irish High Crosses), we make our way to the 200-metre high, 8kms long Cliffs of Moher.
Enjoy stunning views over the Atlantic Ocean and the Aran Islands and take your time to soak up the natural beauty of the Cliffs of Moher. (2 hour stop- FREE admission to Cliffs!)
We go home via the Coast Road with views of Connemara & Galway in the distance passing by such famous landmarks as Doolin and the Leprechaun Head.


Paljon näimme luontoa ja varsinkin nuo Mohairin jyrkänteet tai mikälie oli kyllä uskomaton näky ja reissun arvoinen.. Lumisadekin loppui siinä vaiheessa kun oltiin Galwayssa ja iltapäivällä aurinkokin paistoi ja oli todella lämmintä. 
Kotona olimmekin sitten noin kahdeksalta. Päivä oli kyllä todella kiva ja retki kannattava. Vaikkakin loppumatkasta väsytti ja ei enää jaksanut nousta bussista kuvia ottamaan. Tässä muutama otos teille silmäniloksi: 

Minä ja Cliffs of Moher



Cliffs of Moher ja aurinko 


2 comments: