Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Saturday, February 26, 2011

Cork

Bussi Limerickistä Corkiin kesti reilut kaksi tuntia ja hinta taisi olla sen 12e. Bussi oli hieman myöhässä mutta eipä tuo menoa haitannut.

Oli yllättävää saapua Corkiin koska epäilimme että millainenkohan kaupunki meitä siellä odottaa, pienempi vai suurempi kuin nämä aiemmat nähdyt kaupungit..
Cork on kuitenkin laaksossa oleva kaupunki ja luo sen efektin että todella suuri kaupunki kyseessä kun näkee vain ympärillä korkealla taloja joka puolella.. En siis tiedä paljonko ihmisiä siellä on mutta veikkaan että kuitenkin suurin näistä kolmesta nähdystä.

Meillä oli paikka valmiiksi katsottuna, hostelli siis, jonka etsimme. Aarans Tourist Hostel Accommodation. Tässä paikassa yövyimme siis 2 yötä. Oli erittäin siisti, maksoimme 14e yöstä mutta sänky oli erittäin mukava ja muutenkin saimme hostellin omistajalta opastusta kaikkeen syömäpaikkoihin ja tekemiseenkin osittain. Siksi kävimmekin syömässä keskiviikon illallisen Newport - nimisessä ravintolassa. Kaupungin paras fish and chips - paikka. Keskiviikko ilta oikeastaan menikin vain siinä että kuljimme kaupungilla ja vähän katsoimme että miltä oikein näyttää. Pääkatukin kaksi kertaa isompi kuin missään muualla. Kuitenkaan ei ollut ahdasta laisinkaan.
Hostellin omistaja kehui LV - nimistä pubia, joka löytyykin monesta Cork oppaasta. Siellä joka ilta jotain musiikkia. Keskiviikkona olisi ollut avoin mikki - ilta.. Kävimme siellä istumassa mutta elo oli hiljaista ja päädyimme hostellille nukkumaan. Torstaina oli perinteisen musiikin ilta ja päätimme että sinne menemme.. (Tosin näin ei käynyt, mutta se oli suunnitelmissa.)

Torstaina suuntasimme kohti turisti-infoa, ovat kyllä todella hyödyllisiä paikkoja varsinkin jos ei tunne kaupunkia ennestään.. Nyt on siis hieman ei niin turistiaika, joten monetkaan retket tai kiertoajelut eivät ole toiminnassa. Päädyimme kuitenkin infon innoittamana lähteä Blarney linnaan, joka on yksi Irlannin tunnettuimmista nähtävyyksistä.. Tai oikeastaan linnassa oleva Blarney kivi on se juttu.
Bussilla meni n. 30 min läheiseen kylään, jossa tämä linna oli. Sisäänpääsy oli 8e opiskelijalta. Olimme onnekkaita että ilma oli sateeton ja suht lämmin. Paljon luontoa ja siten kävelymahdollisuuksia siinä alueella. Kapusimme linnan huipulle, kapeita käytäviä pitkin ja siellä se oli. Kivi jota piti suudella. Niin, minäkin päädyin suukottamaan tätä kiveä ja oli ihana hetki ajatella että tässä samalla ikäänkuin suukotan miljoonia muitakin ihmisiä.. (Onneksi sitä ennen olin jo tullut kipeäksi, että tästä se ei johtunut..)  Tokihan tällä kivellä on tarinansa, jota nyt en ulkoa muista enkä sairaudeltani jaksa tutkia asiaa tai kääntää suomeksi englannista.. Voitte siis itse vaikka googlettaa, jos mieltä kiinnostaa.
Päivä oli siellä siis mukava ja tuli muutamia tuliaisiakin ostettua, se on eri asia kenelle ne menevät.. No, itselle ostin paidan :D
Sitten takaisin bussilla Corkiin, kävimme Englantilaisessa Marketissa, joka myöskin nähtävyys. Siis vähän kuin Hakaniemen Tori Helsingissä.. Tuoretta lihaa, vihannesta, suklaata yms..
Sitten menimme nauttimaan suklaisen lounaan.. Ja jäimme myös ihmettelemään sitä että Irlannista löytyy yllättävän paljon erilaisia suklaaliikkeitä, vaikka maa ei ole kovin suklaasta tunnettu.. Paljon belgialaista suklaata myyvät.

Blarneyn kiven suudelma - pää alaspäin on varsinkin sairaana mukava kokemus


Kiertelimme paljon kaikkialla, itsellä jalat olivat niin kipeät että päätin hankkia illallisen paikallisesta ruokakaupasta ja mennä hostellille ja siis skipata musiikkihetken. Matkatoverini taisivat nuupahtaa hekin kaikesta kävelystä ja ulkoilusta koska eivät sitten lähteneet hekään enää illemmalla musisointia kuulemaan, vaikka sanoinkin että olkaa vapaat tekemään mitä haluatte.. Onneksi tämä itelle ei nyt ollut eka kerta perinteistä irkkumusaa kuulla, eli ei jäänyt paitsi niin historiallisesta jutusta..

Päivä oli kuitenkin mukava ja kaikki olimme todella tyytyväisiä että kävimme tuolla Blarneyn Linnassa.

Cork illalla - paljon kauniimpi kuin päivällä :D 

No comments:

Post a Comment