Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Saturday, February 26, 2011

Galway

Laitan nämä päivät ns. omiin teksteihinsä koska tiedän että tulee paljon tekstiä.. Selkeämpi lukea.

Tiistaina siis lähdimme 9.40 Athlonen bussiasemalta (tai ehkä kymmenen minuuttia myöhemmin kuin tarkoitus) kohti Galwayta eli läntistä isoa kaupunkia.. Bussin hinta oli reilu 10e opiskelijalta. Pari euroa lisää aikuiselle.

Noin kaksi tuntia myöhemmin selvisimme Galwayn bussiasemalle ja tsekkasimme seuraavan aamun aikataulut että miten bussit lähtöö kohti Limerickiä. Asemalta suuntasimme sitten kohti meidän ensimmäistä hostelliamme. Kävelyä kannusti ihana pieni sade, mutta eihän tuo menoa haittaa.. :)

Hostellimme jonka nimeä en juuri nyt muista, oli 10e yö ja saimme majoittua 4 hengen huoneessa kolmestaan.. Tosiaan, meitä piti sitten lähteä 4 tyttöä, minä, belgialainen, tsekkiläinen ja jenkki (jenkki tuli mukaan kuvioihin edellisenä päivänä), mutta tsekki oli niin kipeä että ei sitten pystynytkään lähtemään tai tulemaan ollenkaan matkan varrelle messin mukaan. Huone oli ihan okei, ahdas mutta lakanat näytti olevan suht siistit ja no, vessa oli ahdas kun mikä mutta melko siisti.

Vaikka päivän keli oli melkoisen surkea, lähdimme toki reippailemaan nähtävyyksien äärelle. Tosin eka nähtävyys oli paikallinen apteekki ja sieltä rohtojen osto muille matkalaisillemme.

Minä ja Baileysin kahvi 


Lähellä majapaikkaamme oli Galwayn Katedraali ja se oli kyllä sisältä oikein hienon näköinen mahtavine lasikuvioineen yms. Saimme jotkin rukouskortit ja jutut sisään mennessämme, en oikein tiedä mitä ne on koska ei ole tietoa näistä katolisista sydeemeistä.  Kun lähdimme pois katedraalista tulimme ulos toisesta ovesta ja siten myös eri suuntaan menimme kuin aiemmin.. Tästä syystä vähän johdin meitä harhaan pidemmänkin aikaa.. Pääsimme kuitenkin näkemään Galwayn Yliopiston joka oli oikein mahtavan näköinen paikka, kävimme sisällä katsastamassa jonkun näyttelyn koskien meren eläviä, heidän luunsa yms.. oli siis säilötty tai laitettu esille.

Sanoisin että Galwayn kadut tulivat erittäin tutuiksi ja suunnistaminen kävi helpommaksi seuraavina päivinä.. Nythän olemme jo ammattilaisia.. Galway oli ikäänkuin harjoitus työ. Löysimme myös Espanjalaisen Kaaren, joka on laitettu nähtävyydeksi. Tosin meille ei ihan valjennut että miksi tämä on nähtävyys, mutta liittyy siihen että on erittäin vanha ja no, se kai on suurin syy monellekin asialle.
Löysimme erään T. Dillonin kultasepänliikkeen, jotka valmistavat aitoja alkuperäisiä Claddagh koruja - sormuksia. En kyllä ole tainnut juuri aiemmin tästä kuulla, matkaseurani kylläkin koska halusi ostaa sormuksen. Hienoja olivat ja itsekin päädyin ostamaan kaulakoruversion.

Oli meillä listalla yksi toinenkin kirkko, en oikein tiedä miksi näitä kirkkoja meillä oli, ehkä sen takia että turistioppaissa ne on laitettu nähtävyyksiksi.. Ei kuitenkaan löydetty sitä yhtä ja kun satoi vettä ja muutenkin kurja keli niin koitettiin pysytellä myös sisätiloissa.. Tokihan kaupunkien ostoskeskukset jos jonkinmoiset tulivat tutuiksi.. Suuremmin näistä ei ole kyllä kehumista koska melkein jokaisessa kaikki samat liikkeet.. Ihan turhaa siis.. haha..

Harmillisinta oli huomata se että kaikki ruokapaikat menivät todella aikaisin kiinni illalla ja myös hintataso oli suht kallis meidän budjettiin. No siis tarkoitan että noin klo 21 ravintolan keittiö on jo suljettu. Ravintoloita yms. kyllä löytyy, siitä ei ollut kyse.

Kävimme myös tsekkaamassa paikallisen elokuvateatterin ja itse ainakin sain makeat naurut.. Voi myös johtua väsymystilastani joka oli kova kiitos edellisen yön vähien unien kiitos kämppiksen ja aikaisen herätyksen.  Itse ainakin huomasin jo ekan päivän aikana että jalat pääsee kovalle rasitukselle kun niin paljon kävelyä, aika ajoin istuminen teki kyllä erittäin hyvää.

Tarkoituksemme on tulla Galwayhin uudestaan käymään, sitä kautta pääsee tekemään erilaisia päiväretkiä lähiympäristöön - Cliffs of Mohair yms..
Koska satoi vettä ja oli niin märkää ja kurja ilma, ei käsityksemme kaupungista ollut niin kummoinen kuin olisi voinut olla jos olisi ollut lämmin aurinkoinen keli.


No comments:

Post a Comment