Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Saturday, February 19, 2011

Retki 18.2.2011

Hellurei, tässäpä teille ylenpalttinen katsaus tähän päivään ja mitä tänään koin/näin yms.

Aamuhan alkoi aikaisella klo 7:n herätyksellä jotta olen koululla valmiina ja reippaana klo 8:n lähtöön. Yllättävän hyvin moni oli paikalla, vaikkakin bussi näytti tyhjältä ja tietäen että moni jätti tulematta reissulle. Kuitenkin tiedostin että tästäkin päivästä tulee jotain kysymyksiä tai kysymys toukokuun kokeeseen.

Ensin matkasimme Trimin Linnan luokse, joka siis sijaitsee Irlannissa ja en sen tarkempaa sijaintia osaa sanoa mutta ehkä noin reilu tunti Athlonesta jonnekin suuntaan. Tämä linna siis yksi tämmöinen nähtävyys. Teille Braveheartin ystäville (tämä MEl Gibsonin elokuva) tiedoksi että osa kohtauksista tai onko kenties kaikki, kuvattiin tätä linnaa hyödyntäen. ITse elokuvahan perustuu aikoihin Skotlannissa mutta väliäkö sillä jos kuvataan Irlannissa, samaltahan se näyttää.. Sain myös kunnian suomalaisena päästä näkemään tsaarin aikainen tykki, siinä Venäjän tsaarin vaakuna.. Pääsin sitä tunnistamaan ryhmäni edessä :D Ihanata.. Kyllä tämä meidän opettajamme sitten kaiken tietää juu.

Tämän pikaisen linnan katselun jälkeen menimme Battle of the Boyne - keskukselle. Täällä siis oli aikoinaan 1600 luvun lopussa Boynen taistelu, joka on isoin taistelu Irlannin ja Englannin historiassa.. Siellä kävimme pikkukierroksen ja elokuvan, josta saimme tietää että arvoisa opettajamme on sen käsikirjoittanut.. Kaikkea sitä oppiikin.

Tuolta keskuksesta siirryimme Bru na Boinne - nimiseen paikkaan, jossa söimme lounasta, saimme amerikkalaisen ystäväni kanssa nauttia professorimme lounasseurasta ja mikäpäs siinä,  sekä tutustuimme näihin kiviluoliin yms. vähän etukäteen seinäkuvien yms. kautta ja sieltä sitten minibussit veivät meidät katsomaan tätä suurta Irlantilaista nähtävyyttä eli 5000 vuotta vanhaa neoliittistä hautaluolaa. Tämä hautaluola tai mikä onkaan, talvipäivänseisauksena auringon valo heijastuu sinne sisään klo 9.02 - 9.15 välisenä aikana aamulla. Suuri nähtävyys siis.. Verrattavissa Stonehengeen. Sisällä ei saanut ottaa kuvia, sisään meni hyvin kapea käytävä(kivet siis) johon jäin jumiin olkapäitteni kanssa kun en tajunnut että on niin kapea että pakko mennä sivuttain.. Hieman hävetti mutta minkäs teet, pääsin jatkamaan matkaani. Tämä siis oli Newgrange niminen kohde. Näitä tämmöisiä hautapaikkoja on myös vielä isompi reilun kilometrin päässä ja sitten pienempi myös lähellä. Tuo isoin paikka on avoinna vain kesäisin. Mutta eiköhän tämä retki riittänyt meille.
Kun päivä oli päätöksessä, sitä jo alkoikin vettä tihuuttaa joten oli mukava istahtaa bussiin ja matkata kotia kohti. Jalkojakin jo ramaisi.

Päivä päättyi siihen että olin kotosalla noin puoli seitsemän illalla.. Kuvia päivän aikana tuli otettua jonkun verran, kunhan ne koneelle saan niin laitan myös parhaat palat tänne ihailtavaksi ja muutaman naamakirjaan jos herra suo.. tai naamakirja suo ladata ne..

Nyt alan nauttimaan lomaviikosta, muistuttaen itseäni että yksi koulukirja pitää palauttaa maanantaina kirjastoon.. :D

Viikonloppuja

No comments:

Post a Comment