Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Sunday, February 6, 2011

Mysteerimatka

Sunnuntai terveiset Athlonesta.

Eilen aamulla kello 9 joukko meitä kansainvälisiä opiskelijoita löysi itsensä koulun parkkipaikalta. Matka tuntemattomaan oli edessä.
Ilmoittautuneita matkaan oli 204 ja neljällä bussilla suuntasimme kohti mysteeriä.
Ensin bussi suuntasi kohti Castlebaria joka on tällä länsipuolella Irlantia ( en osaa oikein tarkemmin kuvailla). Siellä menimme National History Museum of Irelandiin jossa esillä maalaiselämä. Täällä kun tuo kansallismuseo on jaettu ns. neljään osaan ja rakennukset ympäri Irlantia, esitellen eri asioita.  Olimme siellä noin tunnin. Voin kertoa että monetkaan eivät olleet kovin innoissaan tästä museovierailusta mutta koitin pitää iloisen mielen ja mennä innokkaana katsomaan mitä päivä tuo tullessaan.

Museolta suuntasimme Westport nimiseen kaupunkiin joka on siis ihan länsirannikolla ja tavallaan Dublinin vastakohta. Siellä vietimme päivän eli monen monta tuntia ja illalla oli live-musiikkia tiedossa eräässä paikallisessa pubissa. Päivän teki kurjaksi se että oli märkää ja vesisadetta.  Istuimme eri kahviloissa ja vietimme aikaa yhdessä. Oli kiva tutustua uusiin ihmisiin.
Illalla pubissa saimme sitten kuulla että päivän suunnitelma oikeasti oli että olisimme menneet Pohjois-Irlantiin ja viettäneet päivän siellä, mutta sään takia busseilla olisi ollut vaikeuksia viedä meidät sinne joten Kansainvälisyys -tiimin piti keksiä äkkiä jotain tilalle.
Toisaalta sitä ei halunnut miettiä liikaa että mistä jäi paitsi kun ei menty Pohjois-Irlantiin, vaan koitti iloita siitä mitä oli tilalla. Se nyt ei ollut paljon mutta esimerkiksi live musiikki oli kyllä ihan mukavan kuuloista. Tuli mieleen suomalainen kansanmusiikki osittain. Tosin tuossa vaiheessa iltaa kyllä silmäluomet olivat jo valmiita menemään kiinni ja vain päästä omaan petiin nukkumaan.

Onpahan nyt nähty sitä länsipuoltakin Irlannista ja toki suunnitteilla nyt on reissuja Irlantiin, tiedä sitten milloin löytäisi aikaa ja rahaa.

Eniveis, tänään heräsin vesisateeseen ja suunnittelin vain nukkuvani koko päivän mutta meninpä seurakuntaan ja oli oikein mukava päivä sielläkin. Päivän jälkeen valmistettiin tacoja täällä "meillä". Huomaan että on kiva kutsua porukkaa tänne ja viettää aikaa yhdessä.. Ikävää että keittiön tuolit ovat kadonneet jonnekin :D

Iloitsen kuitenkin Skypestä ja hiljaisuudesta täällä kotosalla. Uusi viikko alkaa huomenna ja myös mun draamaterapia ja tarkoittaa sitä että päivistä tulee pidempiä.. Tokihan voisi joidenkin tuntien välillä tulla tänne kämpille, mutta katsotaan että miten käy ilman suhteen. Täällä kun on osittain ilmojen varassa..

Mukavaa viikkoa kaikille!

No comments:

Post a Comment