Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Thursday, February 10, 2011

torstain tunnelmia

Torstainen tervehdys täältä Athlonesta!

Ajattelinpa nyt raapustella tässä torstai iltani kunniaksi. Eilen nautiskelin vapaapäivästä, joka meni kyllä erittäin nopeasti. Käväisin kaupungilla ja sitten illalla ranskalaiselle illalliselle.  Tosiaan nyt tämä keskiviikko illan perinne on tarkentunut että jokainen meistä ( alussa oli kolme, nyt meitä on kuusi) tekee ruokaa ja mielellään siis omasta maastaan.. Itsehän aloitin tämän perinteen, tosin puolet meistä ei ollut sitä kokemassa joten varmaan pääsen kokkailemaan toisenkin kerran. Eilen oli siis ranskalaisen ruoan ilta ja ensi viikolla tiedossa nigerialaista ja sitten taitaakin olla viikon tauko, jonka jälkeen odotettavissa tsekkiläistä sekä belgialaista ruokaa. Näiden jälkeen kenties voisin jotain suomalaista pyöräyttää.
Lihapullat on jo kokeiltu joten otan ehdotuksia vastaan :)

Ja olen tässä viimeisen reilun viikon aikana taas oppinut arvostamaan monia ihania asioita koto-Suomessa, kuten oma asunto ja sen rauhallinen hiljaisuus.. Oma kylpyhuone ja yleinen siisteys ja se että kukaan ei voi tulla hakkaamaan mun ulko-ovea kolmen aikaan yöllä.. Taitanee tulla viikottainen perinnehetki siitäkin.. 14 viikkoa jäljellä..

Kerronpa teille hieman irlantilaisesta opiskelijaelämästä. Reilun viikon päästä täällä on RAG - viikko. Sana tulee sanoista Raise and Give - kerää ja anna. Viikon tarkoituksena on siis hyväntekeväisyys ja kerätä rahaa erilaisille järjestöille yms.. Tämä tapahtuu esimerkiksi siten että osa opiskelijoista tekee hulvattomia temppuja - kuten skydiving eli laskuvarjohyppy tai mikä lienee, ( en nyt jaksa muistaa tai tsekata sanakirjasta) ja tähän he keräävät rahaa eri tahoilta tai kavereilta ja siten kustantavat hypyn ja rahat menevät hyväntekeväisyyteen. Toiset kävelevät tulisten hiilien päällä tai osallistuvat rautavatsa-kisaan jossa käsittääkseni on kyse syömisestä.
Tänään kuitenkin luokkalaiseni tarkensivat että viikon idea mitä selkeimmin on siis että kaikki juovat ja paljon. Viikko alkaa sunnuntaina ja ohjelmaa on joka päivä. Koulun baarissa on ohjelmaa, kuin myös koulun ruokalassa on erilaisia temppuilijoita hypnotisoijasta lähtien. Paikallisissa baareissa on tietysti vielä enemmän ohjelmaa iltaisin ja illat on teemoitettu eri jutuin. Täytyy myöntää että UV-bileet kiinnostaisi kyllä, ihan sen takia vain että saisi loistaa kunnolla pimeässä. No juu, tarkemmin en tiedä mutta tämmöistä tiedossa. Viikko ei varsinaisesti ole koulun mukaan lomaviikko - enemmänkin sellainen kertausviikko mutta käsittääkseni monikaan opettaja ei usko oppilaiden tulevan paikalle ja osa onkin sanonut että älkää todellakaan tulko.

Koulutyöt etenevät kohtalaisella tahdilla, vielähän toki on aikaa.. Ainakin siltä tuntuu mutta katsotaan mikä on tilanne parin viikon päästä. Silloin kun yhden ryhmätyön pitäisi olla valmis. Tätä viikonloppua odotellessa, jos sitä vain ottaisi rennosti. Kummasti viikot menevät vauhdilla ja väsymys kova kun yöunet jää vähäisiksi. Suunnitteilla on kyllä reissuja suuntaan jos toiseen. Se on eri asia että milloin ne toteutuvat.. heh ehhe..

Kuulumisiin ! 

2 comments:

  1. Huh mitä huisketta siellä! Kuulostaa siltä, että Suomeen tulo=lomaa :D. Ruokavinkkejä kaipasit...Oisko hernekeitto tarpeeksi suomalaista? Mämmiä pitäs lähettää sinne maistettavaksi!

    ReplyDelete
  2. Haha - niin lomaa ja no, opinnäytetyön tekemistä vielä lisää ennen kuin se projekti alkaa kesällä.

    Hernekeitto on hyvä idea, eri asia on että osaanko tehdä sitä ja no itse en ole suuri hernerokan ystävä :D Mut katsotaan, (voi olla että herneitä täältä ei löydy siihen tarkoitukseen..) Täytyykin joku kerta raapustella ruokakaupoista ja tuotteiden laadusta yms.. mitä löytyy kaupasta.

    ReplyDelete