Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Saturday, February 26, 2011

Limerick

Mä ja Treaty Stone



Keskiviikko aamuna  klo 9 suuntasimme kohti Limerickiä. Matka Galwaysta sinne bussilla kesti noin 2 tuntia. Melko nopeasti itseasiassa meni matka. Bussit täällä ovat siistejä ja mukavia istua. Samaan aikaan lähti kaksi bussia Limerickiin, ns. pikavuoro ja toinen jossa paljon pysähdyksiä. Tokihan me pikavuoroon menimme, ei juuri laisinkaan pysähdyksiä.

Emme oikein tienneet kauan siellä olla, ajattelimme että jos pari tuntia. Bussiasemalta saimme kartan ja nyt paremmin päätin suunnistaa tässä kaupungissa.. Tosin karttakin oli todella paljon selkeämpi. Limerick on historiallinen kaupunki, paljon historiaa ja nähtävyyksiä. Karttaa suunnistaen kuljimme kaupungin pääkadun läpi, näimme millaisia liikkeitä oli siellä ( nytkin pieni kaunis vesisade tiputteli kasvoillemme)..
Näimme Pyhän Marian Katedraalin ulkoapäin, koska ei haluttu maksaa sisälle pääsystä. Limerickin museoon pääsi ilmaiseksi joten menimme sinne sisään. Käynti oli itseasiassa hyödyllinen koska sieltä löytyi erilaisia tavaroita yms.. jotka kuuluivat Eamonn DeValeralle, keskeiselle hahmolle Irlannin historiassa ja hän on siis yksi näistä henkilöistä joista olemme kuulleet niiiiin  paljon Irlanti opinnoissamme.. Eli varmasti käytän näitä tietoja kokeessani hyödyksi.. :)  Museon Vieressä oli linna, joka oli myös listassamme.. Sisäänpääsy olisi ollut jotain 9e luokkaan ja päätimme nauttia linnan ulkopuolisesta annista. Kuten ehkä olemme jo oppineet tässä vaiheessa, Irlannista löytyy niin linnoja kuin kirkkoja yllinkyllin.

Lähimaastossa oli myös muita kohteita jotka näimme, enemmän sellaisia kadun varrella olevia joista kuvat napsaisimme. Ilma oli jopa ihan siedettävä iltapäivällä ja oli kiva kävellä joen varrella. Tämä joki oli sama Shannon-joki, joka myös täällä Athlonessa virtaapi. Voisi sanoa että kahdessa tunnissa olet Limerickin nähnyt. Kävimme syömässä ja muutamat liikkeet tsekkaamassa. Sitten jo bussia kohti Corkia odottamaan.

Yksi asemista jotka opittiin tuntemaan. 

No comments:

Post a Comment