Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Wednesday, January 12, 2011

ajatuksia athlonesta ja muusta

Uskomatonta mutta totta, kirjoitan tätä tekstiä omasta huoneestani makoillen sängyllä. Toisaalta ei juuri tee mieli sanoa mitään muuta ettei tämä hyvä onni käänny ja yhtäkkiä netti katkaise tai jotain vastaavaa.. Ollaan siis n. 5 päivää pohdittu tässä että miten saisin netin koneeseeni ja luultu että jotain johtoa pitäisi käyttää.. Ja tänään kävin paikallisessa elektroniikkaliikkeessä kuulemassa että mitään johtoja ei tarvitse vaan valitsen verkon yms.. niin kuin yleensäkin.. No, sitten alkoi verkon metsästys ja kävi ilmi että se verkko on juuri se minkä olin valinnut ekana päivänä, se vain ei toiminut kunnolla silloin :) niimpäniin.

Alkuillan pyörin kone käsissä tuolla alakerrassa, pääasiassa ulko-oven edessä koska epäilemme että yhteys tulee siitä suunnasta.. Mutta asiasta ei ole takuita.. Olen kuitenkin onnellinen että yhteys toimii ja näinkin hyvin. Kiitos Jeesus!

Tänään siis olen nauttinut vapaapäivästä koska lukujärjestyksessä ei siis mitään ollut.. Tosin heräsin jo ekan kerran siinä seitsemän jälkeen, kai sitä pikkuhiljaa tottuu näihin herätyksiin.. mutta taisin nousta ylös vasta puoli kymmenen maissa.
Huvittavinta oli kun talon äiti ja hänen ystävättärensä olivat keittiössä kahvilla/teellä ja menin syömään aamupalaa, he poistuivat paikalta kun eivät millään halunneet häiritä syömistäni.. ja sitten kun joutuivat näin tekemään niin suuret pahoittelut.. Huvitti vähän, väliäkös tuolla kun kulkee ja menee, liiallisuuksiin ei kannata mennä.

Päiväni vietin Athlonen keskustassa, sain kyydin tältä toiselta ystävättäreltä ja tällä kertaa otin mukaan sateenvarjon. Ehkä näin oli hyvä koska ei tarvinnut sitä kertaakaan avata. Toki ilma oli sellainen vähän sumuinen ja kurjan näköinen, myöhemmin tuli pientä tihkusadetta mutta tunnetustihan se vain virkistää ja minä tykkään siitä :)

Kylän keskellä on siis vanha linna, jonka lähelle minut jätettiin ja turistien tapaan käväisin eräässä turistiliikkeessä ostamassa vähän postikortteja, täytyy mummolle lähettää tiedoksi että olen elossa. Kumma juttu täällä on että ns. Irlanti-kortteja ei juuri muualta löydy kuin parista liikkeestä. Tosin valikoima ja määrä voi kenties kasvaa kun mennään lähemmäs virallista turistikautta. Tosin tässä liikkeessä ehkä kaikki turistit olivat jo käyneet ja vieneet postimerkit.. No, tuossa kadun toisella puolella on pieni liike jonne voin poiketa niitä ostamaan.. Tuntuivat kadonneen koko kaupungista ja en kyennyt löytämään postia.

Tänään kuitenkin pääsin siihen tavoitteeseeni että sain käppäillä ympäri noita pieniä katuja ja vähän nähdä että miltä ja mistä Athlonen kaupunki on tehty.. Näin jopa Suomen lipun, en kyllä ymmärtänyt että mitä se teki juuri siinä kohdassa mutta tulipahan suomalainen olo sillä hetkellä. Täällä on siis paljon pieniä erilaisia liikkeitä, mukaanlukien monenmonta pubia.. Tästä kaupungista tulee mieleen ehkä joku vanha kaupunki. Rakennukset, vieri vieressä ja ihan eri näköisiä ja todetakseni että sisältä yleensä aika pieniä myös eli tavaroita on myös tungettu vieri viereen..  Kävelin pitkin Shannon - jokea ja ajattelin että kesällä tämä on varmasti vielä ihanampi kokemus ja silloin on tarkoitus myös mennä jokiristeilylle. Nyt, ei todella ole paras aika siihen.. :)

Tänään sitten kiertelin kaikki mahdolliset ja kiinnostavat liikkeet läpi ja kauhukseni on todettava että kallistahan täällä on. Ja tämmöiselle halpojen maiden matkaajalle pienenlainen kultturishokki. Mielestäni täällä on jopa kalliimpaa kuin Suomessa. Voinen siis sanoa että kenties ei tule juuri mitään ostettua, tai sekin tarkoin harkiten. Toisaalta kaikkea on hyvä aina harkita, kun budjetti nyt on mitä on. Ja matkalaukku yhden kilon sallitun määrän jo tänne tullessa..

Kaiken kaikkiaan oli siis hyvä päivä, vaikkakin märkä niin kuin jokainen päivä täällä.. Sain vielä illaksi pientä ohjelmaa kun löysin huoneestani kaverin, perhosen joka ei suostunut lähtemään suosiolla ulos ja jouduin kutsumaan apujoukot että saisin sen täältä ulos.. Jostain kummasta semmoinenkin tänne löytynyt vaikka ulkona on niin kylmä että mikään siellä elä..

Huomenna taas kouluun ja no, menen sinne jo noin yhdeksäksi vaikka tuntini alkaa vasta klo 14. Onpahan aikaa hoidella asioita koneelta ja tutustua heidän Moodleen ja kurssiaineistoihin noiden kurssien kohdalta joilla olen jo tunneilla istunut.. Mistä tulikin mieleen että oli tiistaina kiva saada vähän tuntumaan tähän ns. luokkaani täällä.. Muutamat heistä tulivat juttusille ja tarjosivat apua kaikessa joten pikkuhiljaa alkaa varmasti löytyä se oma paikka. Huomenna siis kurssi nimeltä Applied Social Care.. Siinä tulee olemaan joku isotöinen ryhmäprojekti, jossa ehkä itselle suurin haaste se että ymmärtää aiheen ja asian..
Olen myös kurssilla Disabled: practice and jotain.. Erilaisista vammoista yms.. En ollut ekalla tunnilla joka oli maanantaina joten en tiedä tuleeko tästä koe vai joku projekti mutta ehkä viisaampi huomenna kun pääsen sinne moodleen.
Huomenna myös tapaaminen itse osaston pääjehun kanssa ja katsotaan nyt noi kurssit kasaan.. Että mitä oikeasti täällä tulen opiskelemaan ja että saan opintopisteitä.. TIistai iltapäivänä jutskailin yhden luennoitsijan kanssa ja hän sitten jotain ehdotteli. Katotaan että miltä toi lukkari nyt tulee näyttämään..

Tätä se siis on kun ei ole ollut aiemmin sosiaalipuoeln opiskelijoita, ainakaan Erasmuksen kautta tuolla.. (Sanoivat maanantaina että tarkoitus heillä on muuttaa tätä systeemiä täällä niin että opiskelijat tulisivat koko vuodeksi, eivätkä vain yhdeksi kaudeksi.. ) Mutta, huomenna olen siis todella paljon viisaampi asian suhteen.. Nyt menen jutskailemaan facebookkiin siskon kanssa.

Sara

No comments:

Post a Comment