Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Monday, January 31, 2011

uusi koti

Tänään tapahtui se että muutin uuteen kotiini. Koulun jälkeen ryntäsin kuin kiireellä kohti erästä liikettä, jonka omistaa vuokranantajani. Menin hakemaan avaimet ja sain kahteen huoneeseen, jotta voin valita kumman haluan. Eräs huone oli ns. korvamerkitty sille toiselle tytölle joka kanssani tuli katsomaan tätä asuntoa lauantaina. Tulin, näin ja valitsin. Sitten menin host-äitini kanssa ostamaan peittoja, tyynyjä, lakanoita ja kaikkea mitä nyt uuteen kotiin tarvitsee. No, tärkeimmät siis. Sekä ruokaa Lidlistä. (Huono valinta koska täällä lidlissä on heikko valikoima tai olematon sellainen tiettyjen asioiden suhteen. kuten mausteet). Sitten toimme ne tänne asunnolle ja kävin maksamassa takuuvuokrani ja ensimmäisen viikon vuokran. Täytyypä muistaa tällä viikolla käydä maksamassa koko loppukuukin, niin voi tarkemmin laskea budjettia.

Sitten nokka kohti vanhaa asuntoa ja siellä tavarat olivatkin jo melko lailla kasassa, ne matkaan ja sitten tänne uuteen kämppään. Voisi sanoa että aloitin kämppään tulon pienenmoisella puleerauksella. Siivoamalla. Imuroin huoneeni ja no, onpahan siisti jollekin toiselle koska loppujen lopuksi siirryin isoimpaan huoneeseen täällä kun tuo tyttö jolle tämä huone oli korvamerkitty ei muuttanutkaan tänne. Ainakaan vielä, joten sain tämän huoneen itselleni. Keittiön tasoja ja tuoleja ja roskista ja jääkaappia koitin vähän pyyhiskellä, jotta uskaltaisin laittaa ruokatarvikkeitani kaappeihin tai edes syödä ruoan ääressä. Kenties tämä on oiva esimerkki siitä mitä on jos talossa asuu pelkästään kolme miestä. No, nyt tilanne on muuttunut :)
Ja kun toinen kämppiksistäni tuli sisään hän haistoi että oli kokattu hieman ruokaa ja kertoi minulle että he eivät kovin useasti valmista ruokaa. Noutoruoka on päivän sana tässä huushollissa. En kyllä yllättynyt kovastikaan. Ehkä he yllättyvät sitten vuorostaan siitä että koitan kokkailla itse ruokani.

Tosiaan, tässä talossa on 9 makuuhuonetta eli 9 henkilöä voisi asua täällä. Nyt kuitenkin yläkerrassa asuu kolme miespuolista henkilöä ja minä täällä alakerrassa. Olen heistä kaksi tavannut ja kolmannen varmaan jossain vaiheessa. Tämä jota en ole tavannut on uskoakseni irlantilainen, toinen näistä tavanneista on englantilainen ja toinen sudanista. Olen siis hyvinkin kansainvälisessä seurassa. Tämä tyttö jos olisi muuttanut tänne, hän on nigerialainen.

Enisveis, nyt koitan täällä asettua aloilleni ja niin että asunto tuntuu kodilta seuraavat 15 viikkoa. (Kyllä, 15 tai 16 viikkoa on laskettu aikani täällä ololleni.) Pitää vähän selvitellä että mikä on homman nimi ja miten käytännössä hommat toimii tässä asunnossa.
Koululle on n. 10 min kävelymatka, nopeasti jopa 5 min mutta aamuisin ei ehkä kovin nopeasti jaksa kun pitää kuitenkin olla virkeä ylittäessään tuo tie tuossa. Se kun on kovin vilkas ja pitää aina muistuttaa itseä katsomaan ensin oikealle ja sitten vasta vasemmalle. Kaupunkiinkaan ei nyt ole kovin pitkä kävelymatka. Sielläpäin on lähin kauppa, on tuossa lähempääkin pieni kauppa, hintatasoltaan kuulemma samantyylinen kuin meillä R-kioskit. Löytyy kuitenkin tarpeellinen, jos hätä tulee eikä jaksa pimeällä lähtä tallustamaan keskustaan.

Täällä nyt olen ja ehkä pitänee vähän katsastaa tehtävienkin pariin että mitäs olen luvannut huomiseksi saada valmiiksi kun ryhmätyötämme teemme huomenna.

Kuulumisiin. Jännittävä viikko edessä, huomenna kristittyjen unioni, torstaina kiinalainen uusivuosi, perjantaina ranskalainen ilta, lauantaina retki tuntemattomaan, sunnuntaina lepopäivä :)

2 comments:

  1. Onnea uuteen kämppään! Ja siunauksia viikkon!

    ReplyDelete
  2. Kiitän! Nukuin ainakin lämpimästi :) Siunauksia sinnekin viikkoon ja viikkoihin!

    ReplyDelete