Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Tuesday, January 11, 2011

Alku osa 2

Tähän alkuun kuuluu siis asettuminen perheeseen ja koulun alkaminen.. Kirjoittelen nyt tätä koulussa ja kuuntelen toisella korvalla irlanninenglantia tuossa vieressä.

Perhe jossa asustelen on todella mukava. Siihen kuuluu siis äiti, isä ja kaksi lasta, tyttö ja poika. He asuvat tämmöisessö B&B paikassa, omistavat sen ja koska on ollut melko hiljaista siksi he päätyivät ottamaan minut luokseen. Lapset ovat kolmetoista ja neljätoistavuotiaat. He käyvät koulujaan tuossa lähellä ja aamuisin tulen sitten heidän kanssaan samaa matkaa. Heidän kouluissaan tosin on koulupuvut, joka on vähän erilaista kuin mihin itse tottunut.. Täällä ei onneksi sitä ole.

Perjantaina olin toki todella väsynyt kaikesta matkaamisesta mutta silti tuli istuskeltua perheen kanssa ja juteltua kaikenlaista maan ja taivaan väliltä.. Tapasin myös muita paikallisia ja kenties kontakteja tätä vaihtoaikaa ajatellen. Lauantaina menin käymään keskustassa, hoitamassa peruasioita kuten hankkimassa paikallisen sim-kortin.. Koitin etsiä myös muuntajaa (en nyt muista sitä sanaa suomeksi) mutta että saan ladattua läppärin yms.. mutta niitä ei löytynyt tähän läppäriin sopivia.. Koitin myös etsiä apua nettiin liittyen mutta asia on vielä ikäänkuin kesken. Kenties huomenna olen vähän viisaampi ja saan paremmin yhteyden.. Täälläkin koulussa kun on moodlet yms.. sähköpostit joita pitäisi lueskella ahkeraan. Eikä se onnistu täällä kovin hyvin.

Kun olin keskustassa, tarkoitukseni oli hieman kävellä ympäriinsä ja tutustua pikkukatuihin ja liikkeisiin yms.. mutta siinä vaiheessa kun siirryin ensimmäisestä ostoskeskuksesta toiseen, satoi kaatamalla vettä ja paperipussini kastui.. Niin todellakin, täällä voi päivän aikana kokea kaikki neljä vuodenaikaa ja sää vaihtelee kuin mikäkin.. Kaatosateessa ei siis tehnyt mieli oikein kävellä sen enempää.
Lauantai iltana menimme perheen kanssa Pizza Mamaan syömään. Ja täällä, ainakin tässä ravintolassa, on sellainen tapa että voi tuoda omat juomat. Hieman hämmästyin kyllä kun perheen äiti otti viinipullon kassistaan ja avasi sen.. mutta näin siis täällä. Tilalla voisi siis olla olutta tai mitä hyvänsä.

Sunnuntain vietin ihan vain oleskellen ja valmistuen henkisesti maanantaihin.. Tosin kävimme paikallisessal Lidlissä = Aldassa, joka on Lidlin veli. Kävimme ostamassa lämmittimiä, jotta minulla olisi siis lämmin.. (Eka yö oli hieman kylmä). Menimme klo 11 sinne ja kymmentä yli kaikki lämmittimet oli viety. Eräs mies osti 4 kappaletta ja sanoi että jouluna heillä ei lämmitykset toimineet ja toiste hän ei halunnut sitä tapahtuvan... Niin, täällä siis oli todella kylmä ja lunta yms.. vedet poikki ja putket jäässä. Jotain mihin he eivät todellakaan ole tottuneet. Nyt ei ole lunta mutta aamuisin on kyllä jäätä auton ikkunoissa aj mielenkiintoista on istua autossa ja rukoilla että hengissä selvitään. Näillä ei kun ole talvirenkaitakaan..

Eilen koulu alkoi ja meitä nyt aloittavia kansainvälisi opiskelijoita on 23 tällä lukukaudella. Suomesta, Kanadasta, Jenkeistä, Saksasta, Ranskasta, Liettuasta, Sloveniasta, Saudi-Arabiasta yms.. Suurin osa opiskelee Liiketaloutta, kaksi tiedettä ja minä ainoa sosiaalialan opiskelija.. Tiedä sitten onko se hyvä vai huono :D Eilinen meni oikeastaan lukkarien katsomisessa ja muussa.. Täällä kuulemma lukujärjestys aika pitkälti on se yksi ja sama huhtikuun loppuun asti.. Sitten on  kokeet ja sitten se on ohi. Oma lukujärjestykseni näytti vielä tyhjemmältä kun viivasin pois kaikki kielet ja lait.. Tänään olisin mennyt tsekkaamaan Public Policy - kurssin, mutta opettaja ei koskaan ilmestynyt ja siellä oli ainoastaan toinen opiskelija kanssani.. Hän on luokallani joten oli ihan kiva vähän kysellä häneltä tuosta kurssista ja mitä hän tykkää koulusta. ja oli siis miespuolinen.. saa nähdä paljonko heitä täällä on. Mutta niin, tuo politiikka kurssi ei siis ollut minua varten ja tarkoittaa että tyhjiä aukkoja tulee olemaan enemmänkin lukujärjestyksessä.. Vasta torstaina pääsen tapaamaan Sosiaalialan osaston pääjehua ja keskustelemaan kursseista. Sihteerin kautta piti mennä ja kaikkea, niin ne täällä. Koitan nyt mennä tuon annetun lukkarin mukaan jotenkin ja katsoa miten lukkari menee.. Suurin osa opiskelijoista asuu tämän koulun lähellä opiskelija-asunnoissa ja oma asuinpaikka on aika lailla kauempana verrattuna heihin.. Mutta täytyy vain sovitella vähän että miten kaikki menee. Omat aikataulut ja kyydit.. Täältä kun ei busseja kulje juurikaan tuohon minun asuntoni suuntaan.
Kaikki varmasti selviää, se vain vie oman aikansa. Kun pitää vielä kirjoitella noita sopimuksia yms.. kursseista niin on hyvä varmistaa että otan juuri nuo tietyt kurssit ennen kuin lähetellään papereita puolin ja toisin.

Eilen koin ehkä suurimman kulttuurishokin tähän mennessä.. Meille esiteltiin koulua ja kampusta ja sitten mentiin opiskelijoiden hengailupaikkaan Scribes'n. Ja tämä paikka on siis baari iltaisin.. Siellä opiskelijat söivät ruokaa ja joivat olutta.. Niimpä niin, jos siis tuntien välissä tulee jano, tietää minne mennä Guinnesille.. :D hahah.. Tuossa paikassa järjestetään viikoittain erilaisia bändejä esiintymäään, livemusiikkia yms.. Se on siis ehkä huono puoli siinä että ei asu lähellä, mutta toisaalta en kyllä ole Suomessakaan ollut suuri juhlissa kävijä.. Tokihan sitä täytyy käydä tutustumassa mutta muuten, no katsotaan.

Koulu on sekamelska ja luokkia on vaikea löytää.. Ne on kooditettu ja olo tuntuu kuin turistilta kun katselee karttaa missä mikäkin alue löytyy. Koulua koko ajan uudistetaan ja rakennetaan lisää uusia tiloja , joten nämä vanhatkaan eivät ihan kaikkea tiedä kun eivät opettajatkaan. Tämän jälkeen osaan suunnistaa minne vain.

Mainitsenpa tässä tähän pitkään sepustukseen että kaikkea Irlantilaista on tullut maisteltua ( pekoni, black pudding,plum puddin,  joku crisp juttu, yms.. vielä en ole päässyt juomapuoleen :D ) Ja kaikenkaikkiaan menee hyvin.. Täytyy vain aina totutella että sisälläkin on kylmä.. Toki täällä on takka ja minulla on ns. huone missä voin istuskella, katsoa tv.tä ja lämmitellä takan loimussa.. Se vaan ei aina lämmitä niin nopeasti kun sitä toivoisi..

Katsellaan jos ensi kerralla olisi nettiasiat kunnossa ja pääsisi tänne vähän useammin ettei näistä tarinoista tule älyttömän pitkiä kuten näköjään tapanani on. Koitan vielä hoitaa muutaman asian ennen kuin nettiyhteyteni katkeaa.. Se on moro.

Sara

No comments:

Post a Comment