Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Friday, January 21, 2011

Kilkennyn matka

Torstaina 20.pva tammikuuta lahto klo 8.00 koulun paaportilta. Hui etta oli kylma ja maa oli jaassa ja ikkunat huurussa ja no, onneksi oli monta kerrosta paalla. Ensimmainen ilouutinen tuli kun tapasin ranskalaiset tytot ja kuulin etta ravit oli peruttu koska tuon jaisen maan vuoksi. Liian kova maa hevosten juosta. Mutta menemme silti matkalle ja teemme kenties jotain muuta.

Matka Kilkennyyn bussilla meni noin kaksi tuntia, ja aika pitkalti nukkuessa.. Vierustoverini, tama puhelias ja utelias ranskalaistytto, taisi olla hieman pettynyt valinnastaan koska takaisintullessa istuin eri seurassa.. Ilmaisin hanelle kylla etta en ole aamuihminen millaan tavoin. Han kun ilmoitti olevansa hyvinkin puhelias.. (Antoi nyt kaikki sahkopostiosoitteensa ja sitten opiskelijaosoitteensa tata iltaa varten. Sitten han kysyi etta haluanko hanen Ranskan osoitteensa.. Tahan ilmoitin etta minulla on se jo,kiitos maanantain.) Okei, minulla on ehka jonkinlainen asenne ongelma tai vastaava, voi johtua myos korkeasta iastani verrattuna naihin muihin kansainvalisiin opiskelijoihin.. Itse kun on 24 ja muut sen 19-20v niin ikava kylla se pari vuottakin voi vaikuttaa aika suurelta. Tietysti tama asia vaihtelee eri ihmisten parissa mutta itsella se kylla vaikuttaa. Mukava tytto kyseessa, liian innokas ehka vain kaiken suhteen. Ja itse kun on tallainen rauhallisempi luonne suurimmaksi osin niin mielenkiintoista jalkea.. Ja aina ei vain jaksa, ehka tama oli yksi niista paivista..

Paivan aikana siis kavimme tallaisessa Pyhan Kanineen Katedraalissa, jossa opettajamme Tohtori Harman Murtagh kertoi meille kaikenlaista kaupungista, joka oli samantyylinen kuin Athlone.. Yhta pieni ja sillai. Kirkolta kavelimme sitten Kilkennyn linnaan,jossa kavi ilmi etta kierrokset alkavat vasta vahan myohemmin joten menimme etsimaan lounaspaikkaa joka oli eraassa ostoskeskuksessa mutta ulkotiloissa ja erittain kylmalla penkilla.. Missa se McDonalds olikaan ja lampimat tilat.. Kiinalaiset olivat hyvin innokkaita Makin suhteen ja olisin ollut minakin. Kohta alkaa voileivat tulemaan korvista.
No, sitetn mentiin linnaan kierrokselle ja linna on siis hyvin vanha, en muista kylla milta vuosisadalta mutta 1800-luvun tyyliin entisoity. Olisi siella kylla kylma asua, sen voin sanoa. Sitten meilla oli puolitoista tuntia aikaa kierrella ns. kaupungilla, mika voisi olla hienoa asia mutta kyseessa aika pieni paikka joten ei siella suuremmin ollut sellaisia liikkeita mitka olisivat kiinnostaneet tai olleet erilaisia kuin Athlonessa.. Kiertelimme sitten linnan puutarhassa ja seurasin kun kiinalaiset ottivat paljon kuvia ja hymyilinkin muutamassa niissa itse. Tutustuin siis viikon varrella myos viiteen kiinalaiseen jotka tulivat Athloneen opiskelemaan. He ovat myos tuolla kansainvalisen johtamisen luokalla, jonka kurssi tuo Irlanti opinnot oikeastaan on.. Mina olen siella ikaankuin lisana..

Mutta siis yhteenvetona paiva oli ihan okei, todella kylma ja tietysti suuri pettymys etta ei paasty sinne raveihin katsomaan etta mita irlantilaiset tekevat ja mihin he rahansa kayttavat. Totoaminen kun on totista hommaa taalla. Illalla olikin kova vasymys ja oli ihana rentoutua American Idolin parissa takkatulen lammossa, kun siihen asti selvisin.

Nyt katse iltaan ja Bad Taste - kemuihin. Siita paivitysta myohemmin etta millaista tama opiskelijakulttuuri taalla on.. Toki en ehka osaa sanoa irlantilaisten juomatavoista mutta ainakin muiden kansainvalisten tavoista.. :)

No comments:

Post a Comment