Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Monday, January 31, 2011

irlantilainen elokuvaelämys ja kansainvälisiä herkkuja

Huomasin että edellisessä kirjoituksessani lupailin päivitystä irlantilaiseen elokuvan katseluun. Joten sitäpä ensin, ennen asuntopäivityksiä. Täytyyhän tässä mennä asia kerrallaan, oikeassa järjestyksessä.

Tosiaan lauantaina menin juhlistamaan asuntolöytöäni elokuvan katsomisella. Tai oikeastaan mietin että mitä voisin tehdä kaupungilla pari tuntia ja siinä oli hyvä ratkaisu. Itse kun en jaksa kerrasta toiseen mennä kiertämään samoja putiikkeja, mitkä olen jo nähnyt aiemmin monta kertaa.

Menin siis katsomaan Tangled - nimisen 3D animaation.. Suomessa tämä tunnetaan nimellä Kaksin karkuteillä (okei, mielenkiintoinen väännös) ja näköjään tulossa sinne Helsinkiin 11.2. Suosittelen kyllä. Oli meinaan todella miellyttävä 3D elämys.
Eli tämä kun siis oli 3D elokuva, samalla kun ostin lipun minulta kysyttiin että onko minulla 3D laseja, sanoin että ei ja sitten sain siitä kassalta itselleni 3D - lasit joille tuli hintaa 1e. Lasit olivat suljetussa pussissa. Näyttävät tummilta aurinkolaseilta. Näin niillä todella hyvin ja eivät painaneet korvia tai olleet edes niin painavat kuin 3D lasit Suomessa ja näkymä screenille oli mainio. Ei mitään ongelmia.
Kun tulen seuraavan kerran elokuviin, voin ottaa lasini mukaan jos katselen 3D leffaa tai ostaa uuden parin.
Mietin että tokihan otan nämä mukaan Suomeen ja testaan leffassa että toimiiko samalla tavalla. Koska sitten kyllä kannan noita laseja aina mukana.
Leffaan sain opiskelijakortilla alennuksen, olisiko ollut 8-9e koska oli 3D leffasta kyse.  Hieman ihmettelin sitä että ei ollut osoitettuja paikkoja, vaikka näytös oli erittäin suosittu ja sali tuli melko täyteen.  Itse sain kuitenkin nauttia yksin omasta rauhasta salin reunustalla ja se oli mukavaa, tuli tarpeeseen. (Suurin osa katselijoista oli kyllä lapsia mutta onneksi yksi tämmöinen pieni lapsi aina mahtuu joukkoon.. :) )

Sunnuntaina taas menin kuuliaisesti seurakuntaan. Siellä on kyllä mukava vastaanotto. Tilaisuuden jälkeen päädyimme ystäväni kanssa erään nigerialaisen naisen kotiin ja pääsin maistamaan nigerialaista ruokaa. Ruoka jota maistoin oli hieman samantyylistä mitä olen syönyt kongolaisen perheeni luona. Täytyy kyllä rehellisesti sanoa että kongolainen versio on parempaa :) Ja kongolaisten ruoasta ei löydy naudan ihoa tai mitä lieneekään se ollut. Rakkomaista ihoa tai jotain sinnepäin se oli. Eniveis, sitä ei tehnyt mieli maistaa mutta maistoin kastiketta/lientä ja sitten sitä jamssitaikina-jotakin.
Oli kyllä todella hauskaa ja pääsen tutustumaan koko ajan uusiin ihmisiin.

Kansainvälisiä ruokia pääsen myös maistelemaan, torstaina odottaa Kiinalainen uusivuosi ja kiinalaiset opiskelijat tarjoavat ruokaa koululla torstai iltana. Tokihan menen sinne. Perjantaina vuorossa ranskalainen kaverini joka tarjoaa ruokaa. Eihän sitä muuta voi kun mennä patojen ääreen :)

Seuraavassa kirjoituksessa nyt tästä uudesta asumisesta ja kaikesta siihen liittyen. 

No comments:

Post a Comment