Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Athlone [Ath Luain - the ford of Luan]

Friday, January 21, 2011

viikon ajatuksia

Okei, pakko nyt laittaa vahan paivitysta koska koneeni ei toiminut iltapaivallakaan (vaikka kuulemma pitaisi toimia, en tieda) ja en halua etta ensi kerralla olisi mieleton tekstin paljous, kun arvelen etta nytkin tulee tekstia raapusteltua.

Maanantaina oli ensimmainen Irlanti opinnot. Sain tietaa etta taman kevaan opiskelemme Modernia Irlantia.. Juuh, paljon historiaa ja paivamaaria ja nimia.. Katsotaan etta kuinka paljon tietoa pysyy paassa. Siella eraat ranskalaiset tytot lyottaytyivat seuraani ja siten siis tutustuin moneen uuteen ihmiseen. Hieno homma. Pieni vastustus tuli kylla omalta osalta siina kun ehka noin tunnin tuntemisen jalkeen aletaan jo kysymaan Suomen osoitetta etta voidaan kirjoitella kirjeita ja ehka tulla joku paiva visiitille, koska vaikuttaa etta meista tulee varmasti todella hyvat ystavat. Justiinsa. Ehka tassa tulee esiin tama pieni kulttuurinen vaihtelu. On kiva tutustua ihmisiin ja etta juu, toki porukalla voidaan tehda jotain retkia mutta ehka ensimmaisen tunnin sisalla ei kaikkea tarvitse tietaa. Jotenkin se suuri uteliaisuus arsytti suunnattomasti ja suuri varautuneisuus tuli eteen. Toisekseen, ranskan poperrysta on aika ajoin kovin vaikea ymmartaa ja aika usein taytyy kysya etta hah? mita sanoit mika parin kerran jalkeen alkaa arsyttaa, ainakin itsea kysyjana. No, tama toinen ranskalainen tytto on vahan rauhallisempi ja oikein mukava. Hankin asuu host-perheen luona, joten meita on siten ainakin kaksi :D Mutta oli kiva vaihtaa ajatuksia ja huomata etta hyvin samanlaista on esim. ruokatavoissa yms. Paljon perunoita, lounaaksi voileipia yms.

Tiistaina menin illalla kristittyjen unioniin :Christian Union. Koulussa on siis erilaisia kerhoja ja klubeja. Ajattelin menna siis tsekkaamaan taman. Tama ns. mukavampi ei niin utelias tytto tuli myos sinne. Varsinainen yllatys tuli illassa kun tapasin eraan Samuelin. Han on Nigerialainen joka opiskelee Turussa mutta on taalla vaihtarina. Han taas oli yllattynyt etta loysi suomalaisen kristityn. hahaha.. Jokaisella meista on erilaiset hammastyksen aiheet. Osanottaja maara oli aika vahainen, olisiko meita ollut seitseman tai kahdeksan, mutta oli kiva tutustua uusiin ihmisiin. Oh, you are from Finland, but you are not blond.. - Yeah, I am not blond, maybe that means I am not Finnish then.. :) kai menee samaan kategoriaan etta kaikki irkut taitavat olla punapaisia.
Ilta itselle osittain oli ehka pieni pettymys sisallon suhteen.. Mutta myohemmin taas muistin etta niin, ihmiset tulevat eri taustoista ja ehka kaikilla heilla tai talla vetajalla ole sellaista suurta heratysta asioiden suhteen tai sita etta voisi vahan vapaammin tehda juttuja.. Mutta ei pida tuomita ensimmaisen kerran jalkeen, menen siis ensi kerralla ja toinen kerta varmasti viela parempi kokemus.

Keskiviikon nautin taas vapaasta paivasta, uni maistuikin koska olin tiistaina vasta melko myohaan kotona.. Ja seurasin televisio-ohjelmaa romaneista Englannissa.. Romanit (Gypsies tai Irish travellers kuten heidat tunnetaan taalla) eroavat monella tavaa Suomen romaneista. Suosittelen tata dokumentti-sarjaa (My Big Fat Gypsy Wedding). :) Keskiviikkona menin tappamaan jalkapohjani pitkalla lenkilla host-aidin kanssa.. Pitkat kavelyt kun vaativat sarkylaakkeita ja niita siis tanaankin napsitaan. Hienoa teille, jotka ette ole lattajalkaisia. Jee! Keskiviikkona suuren ilon tuotti se etta eraassa liikkeessa oli odottamassa minua eras mekko jonka nain siella jo ekalla viikolla ja ajattelin etta pitaapa tuo ostaa mutta en ostanut. Siella se oli ja kaikki kipu jaloista unohtui kun 70% alennus oli tiedossa.

Nyt on paivat olleet ei niin sateisia mutta kovin kylmia.. Yot ovat olleet kylmia ja eilen menin nukkumaan pipo paassa, niin te onnelliset jotka lampimissa maissa oleilette tai sitten lampimissa huoneissa hyvien lammityssysteemien parissa..

Laitan Kilkenny - reissusta oman tekstin.

2 comments:

  1. Ranskalaiset vaan on sellasia :D Niitä kiinnostaa kaikki ja ne on kaikesta innoissaa jne ;)
    (tosin en mä tiedä onko se hyvä vai huono asia)

    - Mari

    ReplyDelete
  2. Kiitos kommentista. Rohkaisi minua jatkamaan eloa taalla :)

    ReplyDelete